Witam. Borykam się z problemem cieknącego płynu z rurki do elektrycznej nagrzewnicy. I może Wy mi coś doradzicie. Zaczęło się od tego że miałem wyciek z nagrzewnicy więc zamówiłem nowy. Przy demontażu ( wygiąłem rurki łączące nagrzewnicę (presja czasu, deszczowa pogoda. Jednym słowem moja wina)). No i po wymianie musiałem je obciąć bo nie pasowały, więc połączyłem je gumowym przewodem i zacisnąłem. Nagrzewnica nie cieknie. Ale po kilku dniach znowu miałem mokrą podłogę rozebrałem jeszcze raz wszystko i teraz cieknie z jednej rurki... Więc zamieniłem gumowy przewód na dłuższy, dałem po 2 zaciski było ok ale po tygodniu znowu zaczęło cieknąć. Górna rurka jest ok i nie cieknie z niej, lecz tylko dolna... Tak wiem że to druciarstwo, ale presja czasu bo potrzebuje auta cały czas, a z drugiej strony tak na "chłopski rozum" powinno działać, a górna rurka nie cieknie tylko ta dolna. A nie mam warunków żeby wyciągać deskę i rozbierać wszystko. Więc pomyślałem żeby wymienić tą cieknącą rurkę na używaną ale całą metalową... Więc podsumowując:
-Zna ktoś nr tej rurki ?
-Znalazłem jedną używkę ale od S6 C6 będzie pasować ?
-Może jakieś porady ?
A... I ta dolna gumowa rurka jest 16mm średnicy a metalowa ma 14.5 z tego co pamiętam (jeśli ma coś to pomóc)
Z góry dziękuje za pomoc.
Cieknący płyn z rurki elektrycznej nagrzewnicy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Cieknący płyn z rurki elektrycznej nagrzewnicy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Cieknący płyn z rurki elektrycznej nagrzewnicy.
Od S6 będzie pasować, ale musi być z podobnego rocznika, bo w połowie 2006 była zmiana rurek. W elektrycznej nagrzewnicy nie ma płynu, bo to spora farelka
.