[ A6 C6] Błąd COOLANT
[ A6 C6] Błąd COOLANT
Witam
Dzisiaj rano ( przy temperaturze -14) po odpaleniu włączył mi się błąd COOLANT na czerwono na środkowym wyświetlaczu ( tak w środku tam gdzie spalanie itd). Zacząłem na komórce szukać w internecie co on oznacza, a auto dalej pracowało, po około 4 minutach zniknął. Potem zrobiłem drogę 25 km i ok.
Co on mógł oznaczać ?
Dzisiaj rano ( przy temperaturze -14) po odpaleniu włączył mi się błąd COOLANT na czerwono na środkowym wyświetlaczu ( tak w środku tam gdzie spalanie itd). Zacząłem na komórce szukać w internecie co on oznacza, a auto dalej pracowało, po około 4 minutach zniknął. Potem zrobiłem drogę 25 km i ok.
Co on mógł oznaczać ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam
Nic z tym nie robiłem, wykasowałem ten błąd i nigdy już nie powrócił.
VCDS przeskanować, usunąć błędy, jeździć i zobaczyć czy nie powróci.
Pozdr
Ja miałem coś podobnego w BMW, i był to czujnik temperatury płynu chłodzącego.nikos pisze:Dzisiaj rano ( przy temperaturze -14) po odpaleniu włączył mi się błąd COOLANT na czerwono na środkowym wyświetlaczu
Nic z tym nie robiłem, wykasowałem ten błąd i nigdy już nie powrócił.
VCDS przeskanować, usunąć błędy, jeździć i zobaczyć czy nie powróci.
Pozdr
- azad-der-boss
- Forum Audi A6 / A7
witam u mnie jest ten sam problem tyle że wyskakuje co rano przy mrozach poniżej -10, jak się zagrzeje jest ok. Kolego azad-der-boss czy u ciebie też się powtarzał że wymieniłeś zbiornik, bo poziom płynu mam ok a przegrzanie zaraz po odpaleniu przy -10 raczej nie grozi. 

wykonane mody:
ori webasto podłączone do mmi
ori webasto podłączone do mmi
- azad-der-boss
- Forum Audi A6 / A7
Tak tak tak... niestety trzeba na wlasny koszt zbiorniczek wymienic...mariooo pisze:witam u mnie jest ten sam problem tyle że wyskakuje co rano przy mrozach poniżej -10, jak się zagrzeje jest ok. Kolego azad-der-boss czy u ciebie też się powtarzał że wymieniłeś zbiornik, bo poziom płynu mam ok a przegrzanie zaraz po odpaleniu przy -10 raczej nie grozi.
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Koledzy mam ten błąd przy temp. jakie teraz są ( 0-3 stopni ) i mam nawet taki czujnik bodajże w zielonym kolorze bo kupowałem do A4 a z tego co widzę, to będzie pasował, ale pytanie mam odnośnie tego zbiorniczka, trzeba go wymieniać czy da rade wymienić sam czujnik ?
Jak trzeba też zbiornik to jaki jest jego koszt ?
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
Również chętnie bym się dowiedział, czy trzeba wymienić cały zbiorniczek, ponieważ mam ten sam problem - błąd "Coolant", pomimo właściwego poziomu płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym oraz właściwej temperatury pracy silnika (90 st. C), również na dłuższych trasach.Adxs pisze:Koledzy mam ten błąd przy temp. jakie teraz są ( 0-3 stopni ) i mam nawet taki czujnik bodajże w zielonym kolorze bo kupowałem do A4 a z tego co widzę, to będzie pasował, ale pytanie mam odnośnie tego zbiorniczka, trzeba go wymieniać czy da rade wymienić sam czujnik ?
Z góry dziękuje.

Od czasu, gdy pojawił się mróz ok -10`C w mojej A6 pojawił się błąd coolant, w lecie miałem płyn zmieniany na nowy. stan płynu jest pod max. W okresie, gdy jest wyższa temperatura problem zanika, albo pojawia się rzadko. Skanowania nie robiłem, jak czytam na forum to czasami pomaga. Co mi radzicie zrobić? Marek.
markmarek
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Dobre mam informacje, ze ten czujnik jest zalany w tym zbiorniczku ? To jak aso mialo akcje wymiany tego czujnika bez zbiorniczka? Koszt zedtawu ok 70zl mam a ile w aso chca ?
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!