A6c6 problem z wentylatorem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
A6c6 problem z wentylatorem
Witam jestem nowy także jeśli coś będzie nie tak prosze o wyrozumialosc szukam pomocy porady odnośnie swojego audi A6C6 problem wyglada nastepujaco ostatnio gdy zaparowaly mi szyby wlaczylem nawiew klime i cisza wentylator się nie włącza klima niechodzi odpala cały czas w trybie ECON nieda sie go wyłączyć wcześniej wentylator samoczynnie się załączał przy 90st.teraz nawet niedrgnie zero błędów na kompie byłem u 2 mechaników to każdy chce wymieniać co innego będę wdzięczny za jakieś rady i sugestie bezpieczniki ponoć sprawne bo sprawdzał mechanik
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: A6c6 problem z wentylatorem
Masz na myśli wentylator dmuchawy, czy wentylatory przy chłodnicy?
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2002
- Silnik: 2.7T 250KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam,craszu1983 pisze: ↑10 paź 2021, 23:42Witam jestem nowy także jeśli coś będzie nie tak prosze o wyrozumialosc szukam pomocy porady odnośnie swojego audi A6C6 problem wyglada nastepujaco ostatnio gdy zaparowaly mi szyby wlaczylem nawiew klime i cisza wentylator się nie włącza klima niechodzi odpala cały czas w trybie ECON nieda sie go wyłączyć wcześniej wentylator samoczynnie się załączał przy 90st.teraz nawet niedrgnie zero błędów na kompie byłem u 2 mechaników to każdy chce wymieniać co innego będę wdzięczny za jakieś rady i sugestie bezpieczniki ponoć sprawne bo sprawdzał mechanik
Sprawdziłbym czy w klimie jest gaz lub, czy nie jest za małe jego ciśnienie.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
Ugulnie tak okazalo sie ze wentylator z przodu przy chlodnicy sprawny tak twierdzi mechanik teraz po podlaczeniu do kompa pokazuje taki blad 00256 czujnik temperatury cisnienia klimatyzacij-G395Osiągnięto dolną wartosc graniczna-Przejściowy zasugerowałem mechaników i że może brak czynnika może trzeba też ten czujnik cisnienia wymienic stwierdził że raczej nie że nawet jak uzupełnię to klima działać nie powinna bo to zwarcie gdzieś w obwodach
Dodano po 1 minucie 16 sekundach:
Nadal jak włączę klima jest tryb Econ i niedziala dmuchawa czy może to być wina że nie ma gazu w klimie
Dodano po 1 minucie 16 sekundach:
Nadal jak włączę klima jest tryb Econ i niedziala dmuchawa czy może to być wina że nie ma gazu w klimie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dmuchawa nie ma nic do gazu w układzie. Widocznie padła Ci dmuchawa. Najczęściej zaczyna się tego, że od razu nie działa i dopiero po chwili zaskakuje.
-
- Forum Audi A6 / A7
Problem rozwiązany winowajca zamieszania to czujnik cisnienia klimatyzacij po wymianie na nowy wszystko działa
Witam
Panowie mam takie pytanie Audi A6 C6 3.0 TDI 2005.
Są u mnie dwa wentyatory chłodnicy patrząc jako kierowca lewy większy i prawy mniejszy.
Lewy w tescie VCDS załącza się, chociaż nigdy go nie słyszałem by po wyłączeniu samochodu chodził etc?
Prawy w tescie VCSDS wogóle nie włącza się choć błędów wskazujących na jakieś usterki brak ?
Możecie mi powiedzieć który wentylator za co odpowiada i o co kaman, że nigdy ich nie słyszę, a samochód się nie gotuje?
Będę bardzo wdzięczny za wskazówki i pozdrawiam serdecznie.
Panowie mam takie pytanie Audi A6 C6 3.0 TDI 2005.
Są u mnie dwa wentyatory chłodnicy patrząc jako kierowca lewy większy i prawy mniejszy.
Lewy w tescie VCDS załącza się, chociaż nigdy go nie słyszałem by po wyłączeniu samochodu chodził etc?
Prawy w tescie VCSDS wogóle nie włącza się choć błędów wskazujących na jakieś usterki brak ?
Możecie mi powiedzieć który wentylator za co odpowiada i o co kaman, że nigdy ich nie słyszę, a samochód się nie gotuje?
Będę bardzo wdzięczny za wskazówki i pozdrawiam serdecznie.