[ A6 C5] Zimne powietrze prawa strona mimo ustawienia ciepłe
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] Zimne powietrze prawa strona mimo ustawienia ciepłe
Nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Na klimatronicu ustawiona temperatura do około 21 stopni w aucie leci ciepłe powietrze, lecz czasami strona pasażera dmucha zimnym powietrzem. Nie wiem winny temu bedzie zaciananie się klapy przez silniczek czy ewetualnie tam są 2 ? Czy winny temu bedzie czujnik temperatury w kanale powietrza dla pasażera?
Dzieki za pomoc.
Dzieki za pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Ale jesli by tak było to zarówno na stronie kierowcy lecialo by zimne, więc mysle że czaujnik jakości powietrza nie ma na to wpływu0x4B25A pisze:krystiano46, po wykryciu przez ten czujnik powietrza o słabej jakości, może wysterować układ tak, jak byś włączył obieg wewnętrzny powietrza w autku...
Czy to może być z tym związane? Nie chcę wprowadzać w błąd, więc poczekajmy aż się inni wypowiedzą... Na logikę tak... ale to czasem za mało
-
- Forum Audi A6 / A7
czyli zapewne jak wyłączysz zapłon.Kowal_80 pisze:obserwuje temat z ciekawoscią bo mam to samo tylko ze stroną kierowcy. na początku leci ciepłe. po dłuzszej trasie z kratek u drajwera leci zimne. jak sie odwidzi to znowu poleci gorące.
aha, najczęsciej "odwidzi sie" po jakims postoju,kiedy auto odpocznie,chocby nawet 15 min
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jeśli nie było robione to warto zrobić kalibrację nastawów klimatronika, nie zaszkodzi a może pomóc.
c5-all-panel-klimy-mruga-vt2291,15.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
a moze ktos podrzucic kodpowanie do rocznika 2002 bo w tamtym poscie jest tylko do 2001grzemo pisze:Jeśli nie było robione to warto zrobić kalibrację nastawów klimatronika, nie zaszkodzi a może pomóc.
jedank dzis po vagowaniu wyrzuciło mi bład w klimie
1592 Nie znany kod błędu uszkodzenie - pewnie to ten czujnik czystości powietrza
ale o jakim silniczku mówisz? chętnie bym zerknął w niego.maridym27 pisze:stawiam na silniczek wyrobienie na ośce lub padł
pamiętaj ze musisz mieć silniczek z tą sama litera na końcu numeru. bo wszystkie silniczki wyglądają tak samo a zupełnie inaczej działają
co do tej kalibracji to dla mnie to czarna magia. musiał bym to zlecic komuś kto sie na tym zna.