Wyjący wentylator klimatyzacji
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Przyjrzałem się dzisiaj dokładniej: przy pierwszym uruchomieniu wewnętrzny wentylator się włączył i była cisza. Po ponownym uruchomieniu klimatyzacji wewnętrzny wentylator nie ruszył i zaczęło się wycie...ratownikmed pisze:to jest to błedny opis przerabialem ten temat trzy miesiace bo po zgaszeniu auta wył mi na drugim biegu przez pól godz i nikt nie wiedział dlaczego ,ale doszedłem do tego sam![]()
![]()
Moje pytanie jak wł. klime to powinien ci sie załączyc ten od srodka wentylator a jak on nie bedzie chodził to ten na zewnątrz bedzie nadrabiał za niego i beda cyrki sie działy
I teraz nie wiem: wymieniać wewnętrzny wentylator, czy usterka leży gdzie indziej?
EDIT: jednak zewnętrzny wentylator potrafi pracować cicho, nawet przy wyłączonym wewnętrznym. W każdym razie: ten wewnętrzny chyba powinien pracować zawsze po włączeniu klimatyzacji?
-
- Forum Audi A6 / A7
dokładnie zawsze powinien chodzic wewnetrzny wentylator jak właczysz klime kolego podejrzewam ze szczotki do wymiany masz
[ Dodano: 2016-05-20, 12:16 ]
Kolego jeszcze jedno zewnetrzy wentylator bedzie pracował na pierwszym biegu nawet po wyłaczeniu silnika przez kilka minut Jak bedziesz miał pytania to podaj numer na pw i zadzwonie troche mam ogarniety temat z wentylatorami w tym silniku Pozdrawiam
[ Dodano: 2016-05-20, 12:16 ]
Kolego jeszcze jedno zewnetrzy wentylator bedzie pracował na pierwszym biegu nawet po wyłaczeniu silnika przez kilka minut Jak bedziesz miał pytania to podaj numer na pw i zadzwonie troche mam ogarniety temat z wentylatorami w tym silniku Pozdrawiam
alvaro
U mnie podobna sytuacja, z tym, że w S6 C5.
Wisko działa dobrze, jak włączę klime to odpala się wiatrak ten od przodu auta przed chłodnicami, za to ciągle stoi w miejscu wiatrak mały wewnętrzny - ten po stronie kierowcy. Wczoraj go wyjąłem, na krótko nie ruszył, ale ręką obraca się bardzo swobodnie. Czy ktoś naprawiał ten wiatrak, czy trzeba kupować komplet/ew. sam silnik?
Numer mojego to 4B3 959 455 C produkcji GATE
Wisko działa dobrze, jak włączę klime to odpala się wiatrak ten od przodu auta przed chłodnicami, za to ciągle stoi w miejscu wiatrak mały wewnętrzny - ten po stronie kierowcy. Wczoraj go wyjąłem, na krótko nie ruszył, ale ręką obraca się bardzo swobodnie. Czy ktoś naprawiał ten wiatrak, czy trzeba kupować komplet/ew. sam silnik?
Numer mojego to 4B3 959 455 C produkcji GATE
Fiat Brava 1.9JTD --> Ford Mondeo mk2 1.8i --> BMW e65 745i --> Audi A6C6 3.0TDI --> Audi S6 C5
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna