Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Wyciek wody?? Skąd?

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
AlbertNS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Wyciek wody?? Skąd?

Post autor: AlbertNS » 20 sie 2012, 12:36

Witam, od zakupu mam problem z wyciekiem wody z układu chłodzenia, wymieniony korek, jednak stary był szczelny, niedawno robiłem wymianę pasków rozrządu, klinowego i od klimy, pompy wody i wszystkich filtrów, no i przy okazji dwóch "fachowców" miało sprawdzić co jest grane, bo to samo mam z olejem :( jednak za dużo wypili, jak się okazało lubią alkohol, stwierdzili że nie znają się i zostałem sam z tym problemem:/ jedno jest pewne że to raczej nie uszczelka pod głowicą, bo mam grzanie, a ponoć gdyby to była uszczelka pod głowicą o grzaniu w samochodzie można by zapomnieć.
Później twierdzili że może obudowa termostatu, jednak i to cofnęli ,mówiąc że to nie to w ich mniemaniu, więc sam już nie wiem gdzie szukać i czego szukać:/
AlbertNS

Pittip
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pittip » 22 sie 2012, 08:11

Czy ubywa Ci płynu chłodzącego?
Czy poziom oleju się podnosi w silniku? Czy olej zmienia barwę? - jeżeli nie to na pewno nie uszczelka.
Czy jak piszesz ta woda kapie pod samochodem w jednym miescu? - Jeżeli nie ubywa płynu chłodzącego to może być woda z klimatyzacji, która się skropliła i została odprowadzona.
Może po prostu należałoby przejrzeć wszystkie przewody układu chłodzącego i obejżeć ich stan - może któryś z nich jest sparciały i przy wyższej temperaturze się rozszczelnia, a może to któreś z połączeń na przewodach.
Wczoraj - Audi 80 - dziś - A6 - jutro ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja