Niestety nie mogę znaleźć źródła wycieku. Od góry nic nie widać, sprawdziłem wszystko sam i poprosiłem jeszcze dla pewności mechanika również o przyjrzenie się. ÂŻadnego podejrzanego miejsca.
Wjechałem na kanał, ale również nie można nic dostrzec. Płyn ścieka i kapie z tego elementu oznaczonego na czerwono, za osłoną silnika (podejrzewam że to po prostu miska olejowa):
Lokalizacja: lekko z lewej strony (kierowcy!), jakieś 10cm od środka samochodu. W drugiej osi jest to z kolei na wysokości półki z akumulatorem.
Z lokalizacji kapania płynu podejrzewam, że może to być jakaś nieszczelnośc na tych przewodach, które z półki akumulatora idą w dół:
Niestety między ścianą, a silnikiem jest zdecydowanie mało miejsca, co uniemożliwia mi sensowne zbadanie przewodów i znalezienie nieszczelności. Macie jakiś pomysł jak sensownie się tam dostać?
[ Dodano: 2012-11-13, 19:18 ]
Dzisiaj udało mi się wjechać na podnośnik, ale dużo więcej nie zobaczyłem. Cały czas kapie z tego samego miejsca:
Jakiś ślad dojrzałem przez lewe nadkole, wygląda jakby tamtędy sobie coś delikanie ściekało:
Po odkręceniu dolotu powietrza i jego odsunięciu na bok, mokro było na takim łączeniu rurka<->wężyk pod dolotem powietrza. Dojście tragiczne i nie widać dokładnie czy cieknie z tej metalowej rurki czy z węża:
Zostawiłem w końcu u mechanika do dobrania się tam, w czwartek ma się za to zabrać.
Czy ktoś dałby radę wygrzebać schemat układu chłodzenia dla mojego silnika? Ciekaw jestem czy w razie czego kupię w ASO samą tę metalową rurkę w jakiejś przystępnej cenie