[ A6 C5] Woda w samochodzie.
[ A6 C5] Woda w samochodzie.
Witam! Mam takie problem, w audi a6 znajduję się woda po stronie pasażera z tyłu. Macie jakieś rady, skąd moze cieknąć ta woda?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Sprawdz pierw czy nie masz wody w podszybiu w miejscu akumulatora zdejmij plastik podszybia od silnika, jak będzie woda to zrób tak jak radził darekschalke, miałem tak samo że woda wylatywala mi z nawiewów i problemem były zapchane odpływy pod akumulatorem i serwem i woda wdzierała się poprzez filtr kabinowy.
180KM-215KM
CCCO
CCCO
wszystko możliwe jesli tak jest to masz zatkany odpływ od klimy i sie przelewa a6-c5-all-klimatronik-zalal-nam-auto-ja ... t11593.htmRaxxel pisze:Właśnie wydaje mi się, że zlokalizowałem. Od nawiewu pod fotelem pasażera cieknie woda, ciekawie czy to nie od tego, jak myślicie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
dokladnie tak jak mówisz . A ktos napisał kiedys za najlepiej zdemontowac ten lejek i zamiast niego dac zwykly wąż ogrodowy , .Wiesiek77 pisze:może to być także zatkany odpływ od klimy który znajduje się pod dywanikiem pasażera przód
Ja tak zrobilem ( tez woda pod wykładziną ) , zdemontowałem ten ori odpływ ( lejek 0 i gąbki okrągłe przy nim , dałem zielony wąz i zacisk na wąż . Troche ciężko wsadzic , ale teraz hahah woda z klimy zamiast pod dywanik jak do tej pory leciała , leci na zewnątrz . A leciała jak z kranu pod autem