Witam.
Posiadam w swojej audiczce ogrzewanie postojowe Webasto(bez pilota, funkcja timera, przewietrzania, grzania| panel znajduje się wdrzwiach kierowcy w mniejszym schowku) i problem jest taki,że wyłącza się po dłuższej chwili.
Wiem, że napewno wszystko się załącza, grzeje, dmucha ale nie mija 5 minutki i panel od klimy się wyłącza przez chwilę słychać jeszcze pracę silniczka webasto(pod maską, pompa przy baku juz nie pracuje) i na tym koniec.
Dodam, że temp. na dworze jest -12 jesli ma to jakiś wpływ.
Ma ktoś jakieś pomysły co to może być ?
[ A6 C5] Webasto - wyłącza się
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Jak nie będzie płomienia to webasto się nie uruchomi.

Z Twojego opisu wynikało by że jednak odpala płomień, w przeciwnym wypadku nie uruchomił by się klimatronik. Widać spaliny z tłumika webasto po uruchomieniumatitwardy3 pisze:Wiem, że napewno wszystko się załącza, grzeje, dmucha ale nie mija 5 minutki i panel od klimy się wyłącza przez chwilę słychać jeszcze pracę silniczka webasto(pod maską, pompa przy baku juz nie pracuje) i na tym koniec.

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Czyli prawdopodobnie płomień jest uruchamiany.matitwardy3 pisze:Hmmm... Dymek leci więc można powiedzieć że spaliny widać. One chyba są odprowadzobe wężem pod spodem auta. Wylot widać w osłonie silnika.
Ciężko na odległość o diagnozę ale wydaje mi się że jednak problemem u Ciebie jest słaby/niedoładowany akumulator (może jazda na krótkich odcinkach lub wiek aku).
Możesz zrobić prosty test. Podłącz prostownik do akumulatora i załącz webasto, jeśli się nie wyłączy to będziesz miał odpowiedź. A jeśli nie, to pozostanie tylko vag i zapisane błędy.
-
- Forum Audi A6 / A7