Webasto.Pomozcie ustalic model.
Webasto.Pomozcie ustalic model.
Witam.Jesli ktos z Was ma dostep do ETKI to pomozcie ustalic jakie mam webasto tj.jego numer i numer swiecy.W vagu pokazuje blad 01412-Glow-Plug with Flame Monitoring (Q8),
29-00-Short to Ground.Prawdopodobnie skonczyla sie swieca a nie wiem jaka kupic.
Pomocy.Dzieki.
29-00-Short to Ground.Prawdopodobnie skonczyla sie swieca a nie wiem jaka kupic.
Pomocy.Dzieki.
Fabryczny.Sterowanie z fisa i pilot z wysuwana antena.Mam juz jego model Webasto 4B0 265 081AB.Mialem dwa razy kiedys cos takiego ze zaczelo mocno dymic,pozniej dzialalo normalnie a teraz przestalo i na vagu pokazuje ten blad.Pomoz prosze jesli mozesz bo juz nie wiem czy kupic swiece czy jeszcze cos innego.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
fukeros, - - - - - 1412 - - - - - 0584 Świece płomieniowe ze sterowaniem płomienia (Q8)
Może to być związane ze świecą zapłonową jak również z czujnikiem temperatury.
Najlepiej jak byś podjechał do serwisu który zajmuje się ogrzewaniem postojowym. Świeca może grzać ale nie będzie trzymać parametrów przez co vebasto się nie włączy. Żeby ją wymienić musisz wymontować webasto, rozkręcić je, wyjąć piec i wtedy wymontować świece. Trochę dłubania i łatwo można coś uszkodzić, choć nie twierdzę że nie dasz rady sam. Ta świeca nazywa się "sztyft grzejny"
Może to być związane ze świecą zapłonową jak również z czujnikiem temperatury.
Najlepiej jak byś podjechał do serwisu który zajmuje się ogrzewaniem postojowym. Świeca może grzać ale nie będzie trzymać parametrów przez co vebasto się nie włączy. Żeby ją wymienić musisz wymontować webasto, rozkręcić je, wyjąć piec i wtedy wymontować świece. Trochę dłubania i łatwo można coś uszkodzić, choć nie twierdzę że nie dasz rady sam. Ta świeca nazywa się "sztyft grzejny"
Warsztat, naprawy Audi A6.
Dokladnie pokazuje mi taki blad 01412-Glow-Plug with Flame Monitoring (Q8),29-00-Short to Ground.
A moze byc tak jak napisal kolega wyzej ze to sterownik.I czy mozna to jakos sprawdzic vagiem.
Dzieki.
[ Dodano: 2014-12-05, 23:02 ]
Dobralem sie dzisiaj w koncu do tabliczki i jest tak jak mowisz Thermo Z/C.A jak mozna sprawdzic sterownik?
[ Dodano: 2014-12-05, 23:04 ]
Dobralem sie dzisiaj w koncu do tabliczki i jest tak jak mowisz Thermo Z/C.A jak mozna sprawdzic sterownik?
A moze byc tak jak napisal kolega wyzej ze to sterownik.I czy mozna to jakos sprawdzic vagiem.
Dzieki.
[ Dodano: 2014-12-05, 23:02 ]
[ Dodano: 2014-12-05, 23:04 ]
o widzisz ta 2 pinowa jest od zasilania, a ta druga od rużnych pierdół typu sterowanie,diagnoza,pompka paliwa,żeby dostać sie do kostki od świecy musisz zdjąć ten mały czarny dekielek (na zatrzaskach)wszystkie gniaza są w jednej lini razem z tymi 2 widocznymi,pozostałe 3 są już pod deklem
pomoc w sprawie pieców webasto