Witam
Mam pytanie do was czy na sprawne działanie webasto ma wpływ sprawność akumulatora?
W czy rzecz, zauważyłem że od czasu do czasu webasto uruchamia się prawidłowo, odpala, dymi, grzeje po 2 minutach włączają się wentylatory w kabinie i po następnych 3 minutach, wszystko się wyłącza i kontrolka webasta na fisie (trzy strzałki) migają, a webasto już sie nie uruchamia. Kilka razy się zdarzyło że grzało dłużej np. 10 czy 15 minut (mimo że ustawione było 30 minut). Po dłuższej trasie przez kilka dni działało poprawnie tyle czasu ile było ustawione. Raz podładowałem aku prostownikiem i też działało przez kilka dni prawidłowo.
Sprawdziłem aku w firmie się tym zajmującej i koleś stwierdził że aku jeszcze w miare dobre bo ma 60% sprawności. Tu moje pytanie czy jest jakieś zabezpieczenie w aucie że gdy akumulator jest już trochę rozładowany to wyłącza webasto, żeby np wystarczyło prądu do odpalenia?
Dopiero gdzieś za 10 dni będę miał możliwość podpięcia pod komputer dla sprawdzenia błędów. Dzięki za odpowiedź.