[ A6 C5] Wariuje wskaźnik temperatury
[ A6 C5] Wariuje wskaźnik temperatury
Witam wszystkich. Mam A6 z silnikiem 2,5. Nigdy nie zwracałem uwagi na wskaźnik temperatury ale zauważyłem że prawie nigdy nie dochodzi do 90 stopni. Jadąc nawet w trasę przez cały czas utrzymuje się na poziomie 60/70 stopni, sporadycznie dojdzie do 90 ale za chwilę spada do poprzedniej. Silnik przez cały czas jest chłodzony, wiąże się to z dużo większym spalaniem. Proszę o pomoc
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: Wariuje wskaźnik temperatury
Sprawdź VAG'iem temp w ECU i zegarach, może to być problem z czujnikiem, może też niestety z termostatem.robsonrky pisze:Witam wszystkich. Mam A6 z silnikiem 2,5. Nigdy nie zwracałem uwagi na wskaźnik temperatury ale zauważyłem że prawie nigdy nie dochodzi do 90 stopni. Jadąc nawet w trasę przez cały czas utrzymuje się na poziomie 60/70 stopni, sporadycznie dojdzie do 90 ale za chwilę spada do poprzedniej. Silnik przez cały czas jest chłodzony, wiąże się to z dużo większym spalaniem. Proszę o pomoc
hej jak poszukasz znajdzieszrobsonrky pisze:A jeśli termostat to jaki kupić i czy wymiana jest pracochłonna ? Dzięki

a6-c5-25-tdi-wymiana-termostatu-vt6560.htm
----------------------------------------------------------
Najbardziej są zawsze bici : mali, trzeźwi, pracowici.