Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wadliwy czujnik temperatury wewnętrznej? Auto grzeje na max.

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
fan_quattro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wadliwy czujnik temperatury wewnętrznej? Auto grzeje na max.

Post autor: fan_quattro » 25 lis 2014, 07:39

Witam i proszę o poradę
W moim aucie pojawił się taki problem, że climatronic grzeje cały czas bardzo gorącym powietrzem i nieważne na jaką temperaturę ustawię (18 czy 20 st.), oraz czy klima chodzi czy też jest włączony tryb ECON. Dodam że klimatyzacja działała do tej pory bez zarzutu. Zimne powietrze idzie jedynie wtedy, kiedy temperaturę ustawię na LOW. Przeskakując pomiędzy LOW a 18 st. temperatura powietrza zmienia się błyskawicznie z b. zimnego na b. gorące, podobnie w drugą stronę. Czy to pozwala wykluczyć klapki od nagrzewnicy i stwierdzić że padł po prostu czujnik temp. wewn. od climatronica (4D0820541). Czy rozebranie panelu i jego wymiana jest skomplikowana i trudna? Latem często świergotało coś z panelu climatronica, myślę że winowajcą jest wiatraczek 4D0820541. Może by coś z nim zrobić przy okazji? Czy da się go nasmarować czy raczej wymiana na nówkę? Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

bocian1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bocian1989 » 01 gru 2014, 07:40

mam podobny problem, tylko u mnie za bardzo chłodzi tak samo czy jak klima włączona czy wyłączona zimno jak w lodówce. Gdzie znajduje się ten czujnik temp. wewnętrznej?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja