[ A6 C5] sterownik Webasto T60 - jak sprawdzić
[ A6 C5] sterownik Webasto T60 - jak sprawdzić
Panowie, jak mogę sprawdzić czy mam u siebie sterownik Telestart T60 do uruchamiania Webasta z pilota.
Samochód posiada Webasto sterowane z FIS'a...
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: sterownik Webasto T60 - jak sprawdzić
Jeżeli masz fabrycznie założony Telestart to powinien on być podłączony pod konektor 20 umieszczony w szarym 32 pinowym złaczu licznika.Smagi pisze:Panowie, jak mogę sprawdzić czy mam u siebie sterownik Telestart T60 do uruchamiania Webasta z pilota.
- maciejjernas
- Forum Audi A6 / A7
ok. podłączyłem sterownik jednak bezpośrednio pod piec - żeby nie bawić się w ciągnięcie instalacji itd. Wszystko działa tylko mam pytanko:
proszę o informację czy jak włączacie ogrzewanie pilotem to na liczniku pojawia Wam się symbol grzania czy tylko jak odpalicie przez FiS'a ?
[ Dodano: 2013-12-03, 17:04 ]
mam podpięty pod konektor 20 żółto-szary przewód chociaż nie mam fabrycznie zainstalowanego sterownika telestart...
proszę o informację czy jak włączacie ogrzewanie pilotem to na liczniku pojawia Wam się symbol grzania czy tylko jak odpalicie przez FiS'a ?
[ Dodano: 2013-12-03, 17:04 ]
kot919 pisze:Jeżeli masz fabrycznie założony Telestart to powinien on być podłączony pod konektor 20 umieszczony w szarym 32 pinowym złaczu licznika.Smagi pisze:Panowie, jak mogę sprawdzić czy mam u siebie sterownik Telestart T60 do uruchamiania Webasta z pilota.
mam podpięty pod konektor 20 żółto-szary przewód chociaż nie mam fabrycznie zainstalowanego sterownika telestart...
Usunięto. Regulamin Punkt 29.
Witam. Podłaczam sie pod temat. Otoz mam taki problem. Posiadam webasto w mojej a6 c5 sterowane w fisie, ale nie mam tego sterownika w lewym tylnim nadkolu, nie ma tam rowniez zadnego kabla. Czy moze on byc gdzies indziej? Chcialbym dokupic albo sterownik z pilotem, albo sam pilot gdyby ten sterownik gdzies byl, ale gdzie go mam szukac?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
U mnie trochę inaczej. Mam webasto i pilota. Tyle że nagle przestało działać. po kliknięciu na przycisk grzania na pilocie zapali się zielona dioda a za chwilkę szybko miga czerwona. Ręcznie w samochodzie jak włączę to działa to znaczy z przycisku setup po prawej stronie panelu ogrzewania. Baterie sprawdziłem obie mają po 11,8 V to chyba wystarcza do działania takiego pilota.
Autko A6 2006 2,7 TDI quattro Sedan
Autko A6 2006 2,7 TDI quattro Sedan
Pozdrawiam Damian P.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Rozumiem i dziękuję za info. Tylko drodzy koledzy pomóżcie jak to zrobić. Jeśli z pozycji Menu Serwisowego to proszę o info jak. Jeśli inaczej też proszę o pomoc.KamilSiedlce pisze:Damiankca masz pilot rozprogramowany. Zakoduj pilota
[ Dodano: 2015-11-22, 18:11 ]
Barcio15 jeśli masz oryginalne webasto to tylko tam. Jeśli nie to może być wszedzie:-)
Z góry dziękuję i czekam na info Pozdrawiam Damian. Macie jakieś zdjęcie gdzie to jest i jak to wygląda. Szukałem po lewej stronie przy nadkolu jest jakiś moduł z zasilaniem i złączem światłowodowym. ale nie mam pojęcia czy to akurat to. odłączałem zasilanie i nic dalej nie działa. Jakieś sugestie
Ostatnio zmieniony 24 lis 2015, 12:47 przez damiankca, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Damian P.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Damian kca. Wylaczasz zasilanie centrali czekasz z 10 sekund wlaczasz zasilanie i odrazu naciskasz i trzymasz off do momentu kiedy wolno za miga. Kodowanie pilota webasto. Jak wygląda sterownik webasto sprawdź sobiew Google i będziesz widział co odpiać.
[ Dodano: 2015-11-24, 16:26 ]
Lub bezpiecznik od centrali.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Zrobiłem jak podałeś i nic przy wyłączonym aucie i przy uruchomianym i nic nie pomogło.KamilSiedlce pisze:Damian kca. Wylaczasz zasilanie centrali czekasz z 10 sekund wlaczasz zasilanie i odrazu naciskasz i trzymasz off do momentu kiedy wolno za miga. Kodowanie pilota webasto. Jak wygląda sterownik webasto sprawdź sobiew Google i będziesz widział co odpiać.
Macie jeszcze jakieś pomysły
Pozdrawiam Damian P.
-
- Forum Audi A6 / A7