[A6 C5 2.5 TDi]słabe ogrzewanie
[A6 C5 2.5 TDi]słabe ogrzewanie
Witam mam problem z ogrzewaniem.Jak zrobie ogrzewanie na full to leci mi lekko ciepłe powietrze. Silnik szybko się rozgrzewa do 90 stopni i trzyma tą temperature. Sprawdzałem węże od chłodnicy są gorące natomist te co wchodzą do kabiny już nie. Macie jakiś pomysł czemu nie grzeje?
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2008, 11:24 przez artur28, łącznie zmieniany 1 raz.
2.5 tdi 180 AKE 2001 - jest
2.5 tdi 150 AKN 1999 - było
2.5 tdi 150 AKN 1999 - było
[ A6 C5 1.9 tdi 110 KM ] słabe ogrzewanie
Mam problem z ogrzewaniem. Przed wczoraj na zewnątrz było +11 stopni. Nastawiłem klimatronik na 22 stopnie i dmuchało przyjemnym ciepłym powietrzem. Po przejechaniu ok. 30 km zaczyło dmuchać zimnym, więc zaczołem zwiększać tem. grzania. Dopiero przy 28 stopniach ponownie pojawiło się ciepełko, ale bardzo mizerne. Ciepło dopiero po nastawieniu HI. Przewody oba od nagrzewnicy gorące. Co może być przyczyną? Niektórzy mówią że to normalka. A mi się wydaje że tak być nie powinno.
Mam problem z ogrzewaniem. Przed wczoraj na zewnątrz było +11 stopni. Nastawiłem klimatronik na 22 stopnie i dmuchało przyjemnym ciepłym powietrzem. Po przejechaniu ok. 30 km zaczyło dmuchać zimnym, więc zaczołem zwiększać tem. grzania. Dopiero przy 28 stopniach ponownie pojawiło się ciepełko, ale bardzo mizerne. Ciepło dopiero po nastawieniu HI. Przewody oba od nagrzewnicy gorące. Co może być przyczyną? Niektórzy mówią że to normalka. A mi się wydaje że tak być nie powinno.
- M0NEER
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Może trzeba coś z trybami poustawiać np. wył. AUTO i wł. ECON.mono pisze:Bo jak nastawię na wyświetlaczu 24 to dmucha zimnym i temperatura nie rośnie.
Kolega chce sobie podgrzać kabinę z 20 do 24 stopni?? :roll:mono pisze:Bo jeżeli termometr wewnętrzny pokazuje mi 20 stopni, a ja chcę mieć np. 24,
Jakbym miał ten problem to ubrałbym sweterek

Ja mam podobny problem z ogrzewaniem. Na początku gdy temp. jest natawiona na 22 stopniejest ok ale po przejechaniu około 20 km. temperatura spada i robi się chłodno. Podnosząc temperaturę na klimatroniku do 28 stopni dopiero zaczyna grzać. No moim zdaniem to nie jest normalne żeby przy 28 stopniach można było zdiąć kurtkę zimową i poczuć te przysłowiowe 20 stopni. Zastanawiałem się nad termostatem bo temperatura silnika oscyluje około 80 stopni na trasie. A może czujnik temperatury wewnętrznej tylko nie wiem jak go sprzwdzić. Bardzo proszę o porady. Pozdrawiam kolegów.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG