Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z Temperatura i działaniem klimy

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
WaskiKR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z Temperatura i działaniem klimy

Post autor: WaskiKR » 19 cze 2015, 21:24

Witam Kolegów:) Mam mały problem wzasadzie duży. W aucie rodziców po wymianie rozrzadu ( był demontowany przód)przestał dobrze działąć czyjnik od klimatronika ten przed chłodnicą ( nr 4B0 820 535 A).
Klima jest swieżo napełniona 2 tygodnie temu. I wszystko było ok aż do wymiany rozrządu.Problem polega natym że czujnik pokazuje złe wartosci temperatury strasznie zaniżone.Czujnik wyswietla swoje wartosci na wyswietlaczy przy zegarach. Po włączeniu auta pokazuje nawet - 40c jednak powoli ta temperatura rośnie. Mechanik kazał kupić nowy czujnik. I teraz pytanie co to za czujnik jest skoro nie ma dla niego zamiennika ani nic a orginał można dostac tylko w ASO? I czy jego miejsce jest żeczywiscie przed chłodnicą tylko? Kupiłem taką używkę wraz z wtyczką i elektryk podpioł mi go wraz z wyminą kostki bo ponoć w starej były zetlałe styki.Przejżał wiązke i wydawało się wszystko że zresztą jest ok. Auto pokazuje np 8c czy góra 10c kiedy na dworze jest od15c do 18c. Auto było podpiete do kompa i wszystkie błędy zostały skasowane. Dodam też ze wdalszym ciąguna nowym już czujniku auto po dopaleniu na starcie mieży temperature od około -40c i tak dochodzi do tych 8 do 10c po pewnym czasie. Z tego co się orjetowałęm i elektryk mi mówił ten czujnik odpowiada za działąnie klimatronika na skutek czego i temperatur jakie pokazuje nie pozwala klimie się załączyć a wrecz włąncza ogrzewanie. Może ktoś z was miał podobny problem i wie gdzie szukać jeszcz eusterki.

Kolega ma też taką A6 ale on ma już inny czujnik (8Z0 820 535)i dla tego czujnika jest już zamiennik do dostania wszedzie a dla mojego nie, wie może ktoś czym to też może być spowodowane?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja