Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Problem z klimatyzacją...

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
MISIEK_A6

[A6 C5] Problem z klimatyzacją...

Post autor: MISIEK_A6 » 10 cze 2010, 15:54

Witam! Mam problem z klimą, Jeszcze tydzień temu schładzała do dobrej temperatury po jakis 30 kilometrach, dziś przy temperaturze powyżej 30 stopni w słońcu nie radzi sobie, praktycznie nie czuć różnicy przy schładzaniu...

Sprawdziłem oby dwa wentylatory od chlodnicy i od klimy załączają się i kręcą, Podejżewam ,że muszę ją nabić dlatego też na jutro rano jestem umówiony na nabicie klimy...

Jedyne co zauważyłem to po zgaszeniu samochodu slysze taki dziwny wdźwięk dobiegający z okolic osłony akumulatora jak by jakieś "syczenie" które trwa może 10-15 sekund i ustaje... Czy to normalne?? A może jakaś nieszczelność?? Jak sprawdzić skąd to się wydobywa dokładnie?

Awatar użytkownika
krischm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krischm » 11 cze 2010, 20:15

ÂŚrednio co dwa lata powinno się uzupełnić czynnik i olej w sprężarce. Większość kierowców przypomina sobie o tym dopiero jak przestanie chłodzić :mrgreen:

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 11 cze 2010, 22:52

Tak jak myślałem, dobicie klimy pomogło <ok> klima w najlepszym momencie schłodziła mi przy kratkach do 2 stopni :D srednio jest miedzy 6-8stopni czyli idealnie <ok>

Artsid7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Artsid7 » 12 cze 2010, 10:26

te syczenie to obracajacy sie wirnik dmuchawy powietrza. Kreci sie po wylaczeniu silnika przez okolo 10 sekund i tak smiesznie syczy. Pozdrawiam
Pozdrawiam Artur

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja