[ A6 C5] problem z klima raz chlodzi a raz nie
[ A6 C5] problem z klima raz chlodzi a raz nie
Witam mam problem z klima raz chlodzi a raz bardzo slabo zwlaszcza jak samochod stoi na swiatlach, to bardzo slabo chlodzi prawie nic co moze byc przyczyna prosze o pomoc z gory dziekuje pozdrawiam[/u]
AsTi
-
- Forum Audi A6 / A7
mało gazu w układzie, jak nigdy nie wymieniałeś czynnika do klimy to podjedz na wymiane a jak był w przeciagu 5lat to niech troche ci dobija gazu, powinna być ok, na swiatłach samochód stoi na niskich obrotach, wiec jest mniejszy obieg a na wyszych obrotach jest szybszy obieg co skutkuje wiekszą wydajnością.
-
- Forum Audi A6 / A7
siema mialem to samo wiatrak klimy nie chodzil jak go delikatnie młotkiem potraktowałes bylo ok i nie wchodzil na drugi stopien wina ? oczywiscie szczotki koszt wiatraka w inter cars 750zł wymiana szczotek 40zł szczotki 40zł robocizna .objawy te samo jak na postoju klima lipa jak w czasie jazdy bylo ok ale nie tak jak powinna pierw sprawdz wiatrak bo doladowanie klimy moze byc nie konieczne jak w moim przypadku pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Ja u siebie wymieniałem wiatrak na zamiennik za 100zł na allegro i jak na razie śmiga już 2 sezon letni
Także polecam. Nie ładować się w drogie oryginały po 700zł.
. Też miałem tak że na postoju rozłączało sprężarkę a widziałem że wentylator się nie kręci W tym roku zmieniałem także sprężarkę klimatyzacji ponieważ moja się zatarła. Wymiana sprężarki oczywiście bez ściągania przodu i specjalisty za parę gorszy
I śmiga teraz elegancko dostała nowy odczynnik i olej.

![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html