Temat wygląda tak: Wczoraj po pracy wsiadam w auto, odpalam klimatyzację wszystko okey. Dojezdzam do domu patrze swieci sie obieg zamniety i econ na raz. Powietrze leci schlodzone ale z obiegu zamknietego. Naciskam obieg zamkniety znika econ, ponownie naciskam obieg zamkniety econ wchodzi w auto.
Wyłączyłem silnik, właczylem ponownie znowu to samo. Wcisnalem OFF ponownie wylaczylem i wlaczylem - swieci sie off razem z lampka od econu. Po wcisnieciu ktoregokolwiek z klawiszy wchodzi w tyb auto econ.
Myslalem ze przejdzie po dniu schlodzenia, jednak nic z tego. Potrafi nawet byc tak ze obieg zamkniety i econ swieca na raz, jednak plusem jest fakt ze leci klimatyzowane powietrze z obiegu.
Oczywiście wcisnięcie klawisza econ nie daje nic
Doczytałem się, że może to być wina komputera (niestety nie mam nikogo, kto w sobotę mógłby pomoć w stolycy)
[a6 c5 1.9 tdi] Problem z ECONEM
właśnie idę do mechanika :D
[ Dodano: 2010-07-21, 23:13 ]
Problem rozwiązany!
Znajomy mechanik potraktował szóstkę komputerem diagnostycznym i wykrył błąd czujnika w klimie. Skasowanie błędu, przekrecenie stacyjki i jest chłodno :D
Jednak Mechanik powiedział mi, że jeśli temat powróci dosyć szybko to faktycznie czujnik może być do wymiany. Przynajmniej znam problem, dziekować za zainteresowanie i pomoc

[ Dodano: 2010-07-21, 23:13 ]
Problem rozwiązany!
Znajomy mechanik potraktował szóstkę komputerem diagnostycznym i wykrył błąd czujnika w klimie. Skasowanie błędu, przekrecenie stacyjki i jest chłodno :D
Jednak Mechanik powiedział mi, że jeśli temat powróci dosyć szybko to faktycznie czujnik może być do wymiany. Przynajmniej znam problem, dziekować za zainteresowanie i pomoc