Problem z chłodzeniem
Problem z chłodzeniem
Witam mam taki problem na panelu ustawione LO z obu stron a z nawiewów leci ciepłe powietrze nie wiem gdzie szukać przyczyny tego.
Mati
Re: Problem z chłodzeniem
zacznij od przeglądu klimyMati86 pisze:Witam mam taki problem na panelu ustawione LO z obu stron a z nawiewów leci ciepłe powietrze nie wiem gdzie szukać przyczyny tego.
-czy kompresor działa
-ile jest czynnika
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeśli na zewnątrz temperatura jest około 30 stopni to niby jakie powietrze ma lecieć jeśli nie gorące?Mati86 pisze:klima nie działa mam nieszczelny układ ale to i tak nie powinno lecieć gorące powietrze z nadmuchów przy ustawieniu na LO

Warsztat, naprawy Audi A6.
sasza, Podłączenie do kompa nie pokaże ci wszystkiego i nie jest to narzędzie absolutne. Diagnostyka komputerowa jest POMOCNA ale nie można nią rozwiązywać wszystkiego...
Mati86, co to znaczy ciepłe powietrze? Bardzo ciepłe - 50 stopni czy takie raczej 20 kilka? Na rozgrzanym czy na zimnym silniku - czy nie ma różnicy? Ogólnie nic specjalnie dziwnego... Nie bardzo co ma rozgrzewać powietrze do 'gorącej' temperatury :P
Jest tak samo jeśli włączysz klimatronik na 'econ' ? Czy jest tak samo na 'obiegu wewnętrznym' ?
Mati86, co to znaczy ciepłe powietrze? Bardzo ciepłe - 50 stopni czy takie raczej 20 kilka? Na rozgrzanym czy na zimnym silniku - czy nie ma różnicy? Ogólnie nic specjalnie dziwnego... Nie bardzo co ma rozgrzewać powietrze do 'gorącej' temperatury :P
Jest tak samo jeśli włączysz klimatronik na 'econ' ? Czy jest tak samo na 'obiegu wewnętrznym' ?