problem z chlodzeniem 2,4v6
problem z chlodzeniem 2,4v6
Witam mam pytanie poniewaz dziś byly piekielne upaly i furka złapala mi temp powyzej 90 stopni i chcialbym sie dowiedziec dlaczego. Przy zwyklych temp na zewnatrz w samochodzie jest 90 natomiast dzis okazalo sie ze przy wiekszych upalach nie jest tak kolorowo. Niby wiskoza pracuje reka dotykam to lekko pracuje jedynie tyle ze powyzej 90 nie wlacza mi sie witrak elektryczny i nie wiem czemu. A drugie co zauwazylem to ze przed postojem mam 90 stopni a po wylaczeniu i wlaczeniu silnika nagle temperatura wskazuje 105 stopni czemu tak
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
U mnie jest dokladnie to samo. Wlacznie z tymi roznymi wskazaniami temp. przy ponownym uruchamianiu. Przyczyna jest niesprawny wentylator elektryczny. Rozepnij wtyczke tego wentylatora i podlacz go na krotko. Jesli nie zatrybi to najprawdopodobniej sa szczotki do wymiany. Jesli dziala na krotko to sprawdz czy napiecie dochodzi do wtyczki przy wlaczonym aucie i wlaczonej klimie. Jesli nie ma napiecia to bezpiecznik spalony lub przerwany gdzies obwod. Musisz z tym powalczyc.
-
- Forum Audi A6 / A7
mhm wczoraj bylem sprawdzic bledy i nie wyszlo mi ze wiatrak nie pracuje. A chyba gdyby witrak nie pracowal to klima w upalach nie dzzialala by pewnie ? jeszcze sprawdze czy jak klima wlaczona czy wiatrak pracuje
[ Dodano: 2015-07-07, 05:42 ]
sprawdzilem odpalilem silnik wlaczylem klime ustawilem nadmuch na maksa temp 19 stopni a tu nic nawet nie zakrecil a na diagnostyce nic nie wyszlo
[ Dodano: 2015-07-07, 05:42 ]
sprawdzilem odpalilem silnik wlaczylem klime ustawilem nadmuch na maksa temp 19 stopni a tu nic nawet nie zakrecil a na diagnostyce nic nie wyszlo
-
- Forum Audi A6 / A7
Niesprawny wiatrak nie wywala żadnych błędów
Zwłaszcza, gdy do samej kostki napięcie dochodzi, a zużyte szczotki powodują, że nie zakręci. Takich rzeczy przez OBD nie wykryjesz. To zupełnie, jakby Ci się zepsuł silniczek od pompki spryskiwaczy szyb lub świateł.........nie pojawią Ci się żadne błędy z tego tytułu.
Nie kombinuj za dużo, odepnij wtyczkę wiatraka i podłącz pod aku lub pod prostownik. prosty szybki zabieg, a jak wiele wyjaśni

Nie kombinuj za dużo, odepnij wtyczkę wiatraka i podłącz pod aku lub pod prostownik. prosty szybki zabieg, a jak wiele wyjaśni