Witam
Mam pytanie odnośnie działania przycisków na panelu klimatronika.
Otóż...
- jak mam wszystko wyłączone i podświetlony jest przycisk "off" to aby włączyć "econ" muszę nacisnąć "off",ponieważ naciskając "econ" nic się nie włącza.
-jak mam włączony "econ" i przełączam na "auto" to klimatyzacja chłodzi normalnie ale przycisk "econ" cały czas się świeci.Wtedy naciskam "off" i dopiero "auto" -wtedy "econ" juz się nie świeci.
-jak mam "auto" i chcę przejść w "econ" to albo muszę nacisnąć "off "później "econ" lub nacisnąć któryś z przycisków od sterowania kierunkiem lub siłą nawiewu.
Chyba to normalne nie jest?Dodam tylko,że klimatyzacja jest sprawna i niedawno nabijana.
Chciałbym zmienić panel sterowania mam nr 4B0820043G,a na aukcji jest o identycznych nr tylko z końcówką Q.
Będzie pasował do mojego autka?
[ A6 C5] Panel klimatronika -działanie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego robert02803
U mnie 'Econ' odpowiada tylko za włączenie/wyłączenie sprężarki klimatyzacji.
Przycisk 'Auto' wiadomo - sterowanie nawiewami (nagrzewanie/chłodzenie) aby utrzymać zadane temperatury stref. Jeżeli naciśniemy któryś z przycisków kierunku nawiewu lub siły nawiewu przycisk 'Auto' gaśnie.
Przycisk 'Off' wyłączenie klimatyzacji.
Wydaje mi się, że przycisk 'Econ' działa u Ciebie poprawnie, było by to całkiem logiczne. Po co włączać nadmuch (panel klimatyzacji) jeżeli wciskamy włącz/wyłącz sprężarkę
Mogę to jutro dla Ciebie sprawdzić, jednakże panel wdaje się sprawny.
U mnie 'Econ' odpowiada tylko za włączenie/wyłączenie sprężarki klimatyzacji.
Przycisk 'Auto' wiadomo - sterowanie nawiewami (nagrzewanie/chłodzenie) aby utrzymać zadane temperatury stref. Jeżeli naciśniemy któryś z przycisków kierunku nawiewu lub siły nawiewu przycisk 'Auto' gaśnie.
Przycisk 'Off' wyłączenie klimatyzacji.
Wydaje mi się, że przycisk 'Econ' działa u Ciebie poprawnie, było by to całkiem logiczne. Po co włączać nadmuch (panel klimatyzacji) jeżeli wciskamy włącz/wyłącz sprężarkę

Mogę to jutro dla Ciebie sprawdzić, jednakże panel wdaje się sprawny.

-
- Forum Audi A6 / A7
econ to wył klimy, econ i auto to nawiew automatycznyrobert02803 pisze:Czyli wszystko jest ok jeżeli się świecą razem przyciski econ i auto?
Wczoraj zagadnąłem gościa jak parkował a6 i u niego jest tak samo z tymi przyciskami.Czytałem instrukcję obsługi ale tam dość ogólnie jest to opisane.
Dzięki wielkie kolego za odpowiedź.Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
Koledzy pozwólcie że się podepne do tematu a mianowicie mam mały problem z panelem klimatyzacji zmieniłem nie dawno radio na 2 din :D i kupiłem panel pod te radyjko i jak się okazało jest po FL. W panelu wszystko działa po za jednym, non stop świeci sie ECON i nie mogę go wyłączyć 
Z góry dzięki za odp

Z góry dzięki za odp
Jest:
A6 C5 1.9 TDI
A4 B5 1.8 B+LPG
A6 C5 1.9 TDI
A4 B5 1.8 B+LPG
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jeżeli na poprzednim panelu wszystko było OK, to może po prostu 'zamień' Przednie panele sterowników - czytałem, że jest to możliwe i chyba będzie to najszybsze rozwiązanie.slajar0888 pisze:Koledzy pozwólcie że się podepne do tematu a mianowicie mam mały problem z panelem klimatyzacji zmieniłem nie dawno radio na 2 din :D i kupiłem panel pod te radyjko i jak się okazało jest po FL. W panelu wszystko działa po za jednym, non stop świeci sie ECON i nie mogę go wyłączyć
Z góry dzięki za odp
Normalnie ciągle świecący się sygnał ECON oznacza, że nie włączono sprężarki klimatyzacji. Co może być tego powodem ... hmmm ... być może trzeba zrobić jakąś adaptację sterownika?! Można spróbować podpiąć się interfejsem diagnostycznym i zobaczyć, czy przypadkiem nie pluje jakimiś błędami?! Innych pomysłów nie mam.
-
- Forum Audi A6 / A7
no to najpierw podepne go pod VAG'a i może będzie tak jak mówisz jakiś błąd wypluje, wolałbym to niż uszkodzenie:D:D:D
[ Dodano: 2013-01-19, 12:13 ]
po podłączeniu wyskoczyło jakies 800 błędów:/ oczywiście powtarzały się non stop czyli różnych było kilka, np: zwarcia/przerwanie + lub masy, czujnik poziomu paliwa, nieznany błąd, za wysokie ciśnienie nadmuchu-przód i jeszcze jakieś...
[ Dodano: 2013-01-19, 12:13 ]
po podłączeniu wyskoczyło jakies 800 błędów:/ oczywiście powtarzały się non stop czyli różnych było kilka, np: zwarcia/przerwanie + lub masy, czujnik poziomu paliwa, nieznany błąd, za wysokie ciśnienie nadmuchu-przód i jeszcze jakieś...
Jest:
A6 C5 1.9 TDI
A4 B5 1.8 B+LPG
A6 C5 1.9 TDI
A4 B5 1.8 B+LPG