Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Nowa klimatyzacja, głośna praca wentylatora.

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Micklbn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Nowa klimatyzacja, głośna praca wentylatora.

Post autor: Micklbn » 06 sie 2012, 09:33

Witam, ostatnio wymieniłem klimatyzacje, tzn sprężarkę na używaną ale regenerowaną z gwaracją do tego musiałem wymienić rolke napinacza gdzieś koło niej, tak czy siak klima działa chłodzi jak należy ale zastanawia mnie jedna sprawa, mianowicie po włączeniu silnika, włączneiu klimy odczekaniu 10-11 sekund włącza się ajk odkurzacz wentylator ten za chłodnicą po wyłączeniu klimy bądź zmianie na Econ po 10-11 sekundach wyłącza się ten dzwiek i chodzi w normlanym trybie, nie wiem czy tak powinno być po wymianie klimy, dzisiaj pewien mechanik powiedział mi że to normalne ale jakoś nie chce mi się wierzyc by tak głośno to chodziło na włączonej klimie, jakiś rok temu jeszcze an starej sprężarce tak nie miałem fakt że ona mogła juz wtedy być padnięta ale jednak chłodziło jak należy i nie miałem takich dzwiekow wentylatora, może ktoś na forum wie o co chodzi, czy pada wentylator klimy czy może coś innego? czy tak jak mówi mechanik musi tak być? Na dodatek klime wymienili mi w piątek w sobote nie miałem tego dzwieku jak jezdzilem z klimą dopiero wczoraj to zauwazylem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja