[ A6 C5] nie dziala klima [econ]
Witam wszystkich. I u mnie to samo do zimy wszystko grało klima śmigała, a po zimie ECON się świeci i nie da się wyłączyć. Czy to może być tylko brak czynnika w układzie czy może być coś innego. Może jakaś pierdoła. Np. jakiś bezpiecznik czy coś. poradźcie coś.
Problem rozwiązany. Wymieniony czujnik ciśnienia i wszystko działa. Problem miałem z zakupem czujnika bo nigdzie nie mieli w FOTA mieli kagera za 150,- ale mechanik powiedział żebym nie kupował bo napewno nie będzie działał więc zakupilem w serwisie orginal 220,-
Problem rozwiązany. Wymieniony czujnik ciśnienia i wszystko działa. Problem miałem z zakupem czujnika bo nigdzie nie mieli w FOTA mieli kagera za 150,- ale mechanik powiedział żebym nie kupował bo napewno nie będzie działał więc zakupilem w serwisie orginal 220,-
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 19:08 przez tomowalk, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
jesli czujnik wys. cisneinia jest trachniety , albo przewody do niego idące też - to nie zawsze wywali błąd a ECON bedzie sie świecił 
Takie naprowadzenie

Takie naprowadzenie
1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
swistak27, ale jaki Ty miałeś problemswistak27 pisze:wymienilem czujnik cisnienia 8E0 959 1260 C i wszystko wrocilo do normy spawdzie czy wiatrak klimy chodzi moze tez byc przyczyna problemu

Kilku kolegów w tym temacie pisało o swoich problemach ale Twojego wpisu nie ma żadnego

Pomyliłeś tematy ? <szok>
Części samochodowe online - Motostacja pl
Namierzyłem dlaczego klima nie działa - walnięty czujnik G65, próbowałem odpiąć wtyczkę i skasować błąd ale nie idzie. Pytanie czy przy wymianie tego czujnika konieczne jest opróżnienie klimy z czynnika czy da się go wymienić bez tego ?
[ Dodano: 2012-04-28, 20:52 ]
Sprawdzili to normalnie, podłączyli auto pod maszynę do napełniania czynnika, sprawdzili szczelność układu, maszyna przeliczyła ile czynnika jest a z tabliczki odczytali ile być powinno i dodali brakujące 50g. Myślę że jasno to opisałem ?
[ Dodano: 2012-04-28, 20:52 ]
biernik pisze:hehe niezłe jaja w temacie
rolandV, a skąd wiesz że nie brakuje jak to sprawdzili, bądz sprawdziłęś ?
Sprawdzili to normalnie, podłączyli auto pod maszynę do napełniania czynnika, sprawdzili szczelność układu, maszyna przeliczyła ile czynnika jest a z tabliczki odczytali ile być powinno i dodali brakujące 50g. Myślę że jasno to opisałem ?
AUDI A6 C5 2003 AVANT 1,9 TDI AWX 131KM@163KM / 296Nm@365Nm/ CHIP by TDI - TUNING.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Właśnie tak jest, jest to nazwane 'zawór serwisowy".szczerba2 pisze:czynnik nie ma prwawa ujść bo w tulejce gwintowej na rurce gdzie nakręcasz czujke jest zaworek zwrotny
Z tym że w praktyce nie raz zdarzyło się, że zaworek nie był szczelny i czynnik uciekł.
Pewne niebezpieczeĂąstwo istnieje, z tym, ze obecnie przy napełnionym juz układzie kol. rolandV, i tak nie ma wyboru

Części samochodowe online - Motostacja pl