Witam,
Orientujecie sie koledzy czy jesli w samochodzie było fabrycznie webasto to była również montowana ta elektryczna nagrzewnica?
Drugie pytanie. Czy Webasto odpalane na pilota (bez sterownika czasowego) może działać jako dogrzewanie do momentu kiedy silnik osiągnie odpowiednią temperaturę?
Nagrzewnica elektryczna vs webasto
- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Aha czyli musze poszukać przyczyny dlaczego u mnie jak mam webasto a przy wyłaczonym webasto odpalam samochód to do póki silnik nie złapie temperatury leci niemal całkiem zimne powietrze a powinno być choć odrobinę cieplejsze dzięki tej elektrycznej nagrzewnicy.
Ja u siebie mam Webasto Termo Top C tyle na te chwilę mam coś nie tak bo się nie włącza. Jdnak byłem ciekaw czy może jakimś kodowaniem czy coś da się zrobić tak że odpalając samochód automatycznie właczy webasto w celu dogrzewania silnika.
Ja u siebie mam Webasto Termo Top C tyle na te chwilę mam coś nie tak bo się nie włącza. Jdnak byłem ciekaw czy może jakimś kodowaniem czy coś da się zrobić tak że odpalając samochód automatycznie właczy webasto w celu dogrzewania silnika.