[A6 C5]Migający climatronik
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[A6 C5]Migający climatronik
Mam nastepujacy problem miga mi panel climatronika po wlaczeniu zaplonu po paru minutach stabilizuje się i już nie miga byłem w serwisie gdzie vag pokazal blad uszkodzenie silniczka sterującego klapa nawiewu ,w serwisie powiedzieli ze to silniczek przełączający nawiew z szyby na kabine spytałem czy kalibracja by nie pomogla na co serwisant powiedział ze wlasnie skalibrowal ale nic to nie dalo byłem troche zdziwiony bo trwalo to ze 3 sekundy ale się na tym nie znam ale wydawalo mi się ze taka kalibracja troche trwa,zalecono wymiane a jak się da naprawe silniczka,jednak ja mam pewne ale co do naprawy ponieważ wszystko dziala wszystkie nadmuchy, powietrze leci rowno z każdego nawiewu na który się go ustawi,sprawdzałem już wszystko na zimnym ,cieplym na klimie ,proszę o rade czy da się jakos przywrócić to aby panel nie migal bez rozbierania polowy auta żeby dostac się do tego silniczka? Czy może w ÂŁodzi ktos może polecic jakiegos fachowca sprawdzonego ja byłem w serwisie audi w łodzi na ul.nowy swiat 7 :?:
Witam
Kolego mialem to samo. Z tego co wiem to gdy klimatronik miga znaczy ze w sterowniku sa zapisane jakies bledy ,a nastepna rzecza dlaczego klimatronik miga jest nie skalibrowana klima czy jakos tak.
W kazdym razie podlacz vaga wejdz w kanal klimatronik (juz nie pamietam ktory) tam wybierasz przycisk kodowanie (wpisujesz kod odpowiedni do auta i silnika ,jest rozpiska jaki masz wpisac gdzies na forum ale nie moge znalesc) po wpisaniu zatwierdzasz i bedziesz slyszal jak wlaczaja sie wiatraczki przesowajac sie w kazda strone (trwa to moze z 10 sekund) pozniej pojawia sie jakis napis z tego co pamietam ,wciskasz done i gotowe. Raczej juz nie bedzie migac.
[ Dodano: 2010-05-27, 16:32 ]
he znalazlem ,ja po zastosowaniu sie do tej instrukcji mialem problem z glowy.
c5-all-panel-klimy-mruga-vt2291,15.htm#136388
Kolego mialem to samo. Z tego co wiem to gdy klimatronik miga znaczy ze w sterowniku sa zapisane jakies bledy ,a nastepna rzecza dlaczego klimatronik miga jest nie skalibrowana klima czy jakos tak.
W kazdym razie podlacz vaga wejdz w kanal klimatronik (juz nie pamietam ktory) tam wybierasz przycisk kodowanie (wpisujesz kod odpowiedni do auta i silnika ,jest rozpiska jaki masz wpisac gdzies na forum ale nie moge znalesc) po wpisaniu zatwierdzasz i bedziesz slyszal jak wlaczaja sie wiatraczki przesowajac sie w kazda strone (trwa to moze z 10 sekund) pozniej pojawia sie jakis napis z tego co pamietam ,wciskasz done i gotowe. Raczej juz nie bedzie migac.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Dzieki za podpowiedz musze tylko znalezc jakis warsztat w łodzi co zna sie na rzeczy i sprobuje tej kalibracji dzieki jeszcze raz
[ Dodano: 2010-06-14, 18:32 ]
adaptacja -kalibracja zrobiona przestalo migac jest ok
arturn29 pisze:Witam
[ Dodano: 2010-06-14, 18:32 ]
adaptacja -kalibracja zrobiona przestalo migac jest ok