Wiec była blisko stacjia kupiłem płyn zalałem i zauwarzyłem że wyciek jest bardzo mocny , a cieknie gdzieś z okolicy tyłu silnika , jakoś dojechałem do domu co chwile dolewajac wody , czy tam sa jakieś przewody że z nich może cieknąć

witam, pewnie gdy samochód dostaję wysoką temp. to rozszczelnia się zbiorniczek i jest wyciek, w inter carsie zbiorniczki są po 80 zł kup i wymień i będziesz widział czy problem dalej istnieje.Gumis85 pisze:Witam wszystkich własnie stalem sie szczesliwym posiadaczem A6 1.9 tdi 2001 ale mam problem:( woda ucieka ze zbiorniczka wyrównawczego tylko ze nie ma sladów wycieku.dodam ze auto bylo juz sprawdzane pod cisnieniem-nie wykryto wycieku,test na uszczelke tez byl negatywny,weze sa miekie nie ma w nich zbyt duzego cisnienia a mimo to wody ze zbiorniczka ubywa, olej jest czarny,nie ma wody w oleju ani oleju w wodzie z wydechu tez nie kapie naie dymi,temp.ok 90 stopni wydaje mi sie ze kapie ze zbiorniczka z malego otworu na spodzie tj.odplywu ale nie jestem pewien. Prosze Pomuszcie bo nie wiem już co robic!!! ,mechanicy sami nie wiedza co jest tym bardziej jestem wkurzony bo mam jeszcze passata 2001 i tam poszla uszcelka wody tez ubywalo olej byl w porzadku ale test na uszczelke byl pozytywnyno i waz twardy. Bede bardzo wdzieczny za pomoc!!!!!