klimatyzacja
-
- Forum Audi A6 / A7
klimatyzacja
podpiolem autko pod komputer i pokazal brak masy wentylatora. Czy moze mial ktos podobna sytuacje? tak jak pisalem wczesniej klima nabita, zawor cisnienia nowy a sie nie wlacza.
pawel
-
- Forum Audi A6 / A7
Czyli problem z wentylatorami, najprawdopodobniej przerwa na kablach. Podepnij wentylator "na krótko" jeśli zadziała to pewnie i klima będzie chodzić: pozostanie wtedy poszukać przetartego kabla i po sprawie. Jak wentylator nie działa to klima albo się nie włączy albo włączy na chwilę, a zawór działa bo jak nie chłodzi wentylator to odłącza sprężarkę i klima się nie załącza.
Miałem podobną sytuację w octavii, klima nabita, włącza się na chwilę i zaraz wyłącza. Powodem był przetarty kabel do przekaźnika wentylatorów.
Miałem podobną sytuację w octavii, klima nabita, włącza się na chwilę i zaraz wyłącza. Powodem był przetarty kabel do przekaźnika wentylatorów.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
wydaje mi się, że nawet jeśli wentylator nie działa to klima powinna załączyć się i tak, miałem kiedyś problem z wentylatorem i palił mi bezpiecznik pod kierownicą klima chłodziła wówczas tylko podczas jazdy bo pęd powietrza chłodził chłodnicę, w mieście w korkach dmuchało ciepłe powietrze, ale klima nadal działała.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna