[ Dodano: 2013-05-16, 16:36 ]
Przepraszam chcialem sie poprawic wyskoczyl mi blad 1274 nastawnik klapy spietrzajacej- i tu moje pytanie gdzie on sie znajduje i jaka role on tam pelni

Jeżeli chodzi o błąd 1274 to element sterujący V71 znajduje się w pozycji nr 25 na poniższym rysunku:hugosanczez pisze:Witam, panowie czy ktos wie jak mozna sprawdzic czujniki od nawiewow powietrzaNiewiem dlaczego ale lewa strona mi slabo chlodzi w porownaniu do prawej,klima nie mruga nie ma zadnych bledow jest nabita.Z kompa stwierdzilem prawdopodobnie ze na prawej stronie jest temp 23* a na prawej 10*. kalibracja juz byla robiona.Czy ma ktos jakis pomysl??
[ Dodano: 2013-05-16, 16:36 ]
Przepraszam chcialem sie poprawic wyskoczyl mi blad 1274 nastawnik klapy spietrzajacej- i tu moje pytanie gdzie on sie znajduje i jaka role on tam pelni?, oraz przy kalibracji w ostatnim okienku jest wartosc ponad 50 a powinna byc 00. Prosze o pomoc bo tego jeszcze nie robilem:/
W moim przypadku przyczyną była dziura w rurce przebiegającej koło dolnej części chłodnicy. Po naprawie (spawanie rurki) i nabiciu czynnika wszystko wrociło do normy. Najwidoczniej przez ubytek czynnika w układzie bliżej nagrzewnicy coś tam jeszcze chłodziło, a dalej (do strony kierowcy) zimne powietrze już nie dolatywało.A6.66 pisze:Poradził ktoś sobie z tym problemem?