Klima nie działa- brak błędów na kompie
Klima nie działa- brak błędów na kompie
Jak w temaci. Kupiłem Auto, nabiłem klimę z pełnym serwisem ale niestety nie dział. Na kompie nie pokazuje żadnych błędów. Pomysły?
-
- Forum Audi A6 / A7
rowniez mam problem z klima. Nie wlacza sie sprezarka i wiatrak. Wyczytalem na forum ze jest jakies zabezpieczenie i jak wiatrak nie dziala to sprezarka sie nie zalacza. Wiec zakladam ze sprezarke mam narazie sprawna. Rozwiazuje problem z wiatrakiem.
Sprawdzilem na krotko - wiatrak sie kreci. Zapomnialem sprawdzic napiecie na wyjsciu kostki, ale chyba logiczne ze jak na krotko idzie to pradu nie ma.
Bezpieczniki sprawdzilem wszystkie (duze, srednie, male. Pod kierownica znalazlem 4 duze, nie wiedzialem ktore to sprawdzilem wszystkie). Co moge jeszcze zobaczyc?
Sprawdzilem na krotko - wiatrak sie kreci. Zapomnialem sprawdzic napiecie na wyjsciu kostki, ale chyba logiczne ze jak na krotko idzie to pradu nie ma.
Bezpieczniki sprawdzilem wszystkie (duze, srednie, male. Pod kierownica znalazlem 4 duze, nie wiedzialem ktore to sprawdzilem wszystkie). Co moge jeszcze zobaczyc?
-
- Forum Audi A6 / A7
michalek, tez mam problem z klima, moge ci podpowiedziec zebys sprawdzil czy kreci sie wiatrak, a jak nie to na krotko sprawdz (kostka jest ta srodkowa brazowa jak sciagniesz oslonke przy zbiorniku plynu hamulcowego albo wspomagania, ten po stronie kierownicy.)
Odnosnie mojego problemu dodam ze jak przelaczam z trybu econ na normalny to nawiew zwalnia i przelacza sie i dalej dmucha tym samym, czyli panel chyba sprawny
Odnosnie mojego problemu dodam ze jak przelaczam z trybu econ na normalny to nawiew zwalnia i przelacza sie i dalej dmucha tym samym, czyli panel chyba sprawny
-
- Forum Audi A6 / A7
hmm.. z wskazywaniem temperatury to chyba osobny temat bo faktycznie pokazuje zle, wymienilem czujnik na nowy z aso i nie pomoglo. (jesli mowimy o tym co jest zaraz pod maska.) Teraz jak juz jest cieplo to tak jakby sie naprawilo i wskazuje bardziej poprawnie. A zima mialem 90 stopni nawet jak auto stalo przez 24h.
wracajac do twojego pytania. Jeslli kupilem pare miesiecy temu nowy czujnik z aso to odpowiedz na pytanie brzmi - sprawny.
wracajac do twojego pytania. Jeslli kupilem pare miesiecy temu nowy czujnik z aso to odpowiedz na pytanie brzmi - sprawny.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie wszędzie jest pełno tematów na temat sprężarki ale nigdzie nie ma w jaki spsób rozpoznać czy sprężarka jest zatarta. Jeśli sprężarka jest sprawna to czy kręcąc sprzegłem to powinna się lekko obracać czy z pewnym oporem? Natomiast gdy sprężarka jest zatarta nie powinna się obracać?
Na youtubie znalazłem fajny filmik na temat sprawdzenia sprężarki:
Na youtubie znalazłem fajny filmik na temat sprawdzenia sprężarki:
-
- Forum Audi A6 / A7