[A6 C5]Inne temperatury na strefach! Jaki jest tego powód
[A6 C5]Inne temperatury na strefach! Jaki jest tego powód
Witam mam taki problem ze na każdej ze stref wieje inaczej. Przy włączonych obu strefach na LOW i max nawiew (bez AUTO). na strefie pasażera jest znacznie chłodniejsze powietrze. Jaka może być tego przyczyna. ÂŻonce za zimno i zakręca nawiewy a ja się gotuje :D
- progressowy
- Forum Audi A6 / A7
Roznica jest odczuwalna nawet z kratek nad. konsola srodkowa, prawa. kratka zimne, lewa znacznie cieplejszy nawiewpawelx pisze:fafaldz, sprawdź to elektronicznym czujnikiem temperatury, na każdej z stref wtedy będziesz miał pewność że jedna z stref wieje zimniejszym powietrzem, każdy inaczej odczuwa zimno, i trzeba się cieszyć że wieje zimnym w takie upały
Odkopie .temat,bo jestem również zainteresowany rozwiązaniem problemu.
Wkurzające jest to,że ludzie szukają pomocy,a jak rozwiążą problem to już zapominają podzielić się informacją.
Wkurzające jest to,że ludzie szukają pomocy,a jak rozwiążą problem to już zapominają podzielić się informacją.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 22:14 przez Maksiu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Może zacznij od kalibracji klimatronika, nie zaszkodzi a może pomoże
c5-all-panel-klimy-mruga-vt2291,15.htm
c5-all-panel-klimy-mruga-vt2291,15.htm
Sprawdzałem wszystko VCDS-em i silniczki klap zagrały ładnie.
0 pojawiły się wszędzie.
ÂŻadnych błędów nie stwierdziliśmy.
VAG-owanie i kalibracje zostawię na po świętach,bo nie chce w razie czego jechać w góry bez ogrzewania.Tak to przynajmniej jest ciepło.
Napewno dam znać czy to zadziałało.
Grzemo dzięki za link,szukałem czegoś takiego ale temat posta nic mi nie mówił i widocznie przegapiłem.
0 pojawiły się wszędzie.
ÂŻadnych błędów nie stwierdziliśmy.
VAG-owanie i kalibracje zostawię na po świętach,bo nie chce w razie czego jechać w góry bez ogrzewania.Tak to przynajmniej jest ciepło.
Napewno dam znać czy to zadziałało.
Grzemo dzięki za link,szukałem czegoś takiego ale temat posta nic mi nie mówił i widocznie przegapiłem.
Zrobiłem kalibracje i od 1 do 9 mam 000 w 10 mam 054
Podejrzewam, że zacina się silniczek klapy bo od strony kierowcy raz wieje zimne a raz gorące powietrze. Moje spostrzeżenia są takie: Ogrzewanie działa gdy włączam je po nagrzaniu silnika.Gdy zmniejszę temperaturę grzania zaczyna wiać zimnym, również zaczyna wiać zimnym powietrzem samoczynnie mimo ,że żądana temperatura to 23 C.
Zimne powietrze leci z kratki lewej i środkowej po stronie kierowcy. Z kratek po stronie pasażera i nawiewów z tyłu grzeje prawidłowo.
Wyłączanie i włączanie climatronica nic nie daje. Dopiero wyłączenie silnika sprawia,że znów zaczyna grzać jak powinno ale tylko do "widzimisię" climatronica
Podejrzewam ,że zacina się klapka silniczek czy cokolwiek tam siedzi.
Mam nadzieję, że moje spostrzeżenia się komuś przydadzą. Gdy uporam się do końca z tym problemem to dam znać.

Podejrzewam, że zacina się silniczek klapy bo od strony kierowcy raz wieje zimne a raz gorące powietrze. Moje spostrzeżenia są takie: Ogrzewanie działa gdy włączam je po nagrzaniu silnika.Gdy zmniejszę temperaturę grzania zaczyna wiać zimnym, również zaczyna wiać zimnym powietrzem samoczynnie mimo ,że żądana temperatura to 23 C.
Zimne powietrze leci z kratki lewej i środkowej po stronie kierowcy. Z kratek po stronie pasażera i nawiewów z tyłu grzeje prawidłowo.
Wyłączanie i włączanie climatronica nic nie daje. Dopiero wyłączenie silnika sprawia,że znów zaczyna grzać jak powinno ale tylko do "widzimisię" climatronica

Podejrzewam ,że zacina się klapka silniczek czy cokolwiek tam siedzi.
Mam nadzieję, że moje spostrzeżenia się komuś przydadzą. Gdy uporam się do końca z tym problemem to dam znać.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
A może to słynne cylinderki mają coś wspólnego z twoim problemem 

Ostatnio zmieniony 01 sty 2012, 18:52 przez MaTyS, łącznie zmieniany 1 raz.