Hałasujaca nowa wiskoza BAU 2.5tdi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Hałasujaca nowa wiskoza BAU 2.5tdi
Witajcie, założyłem nowe wisko do 2.5tdi BAU i jestem przerażony jak hałasuje. Oczywiście przy montażu stosowałem się do wskazówek, stało w pionie, po założeniu nie uruchamiałem silnika przez kilka godzin. Rozumiem, że może chodzić jak odrzutowiec przy upale 30st ale mi przy ruszaniu hałasuje jak odrzutowiec przy temp. 20st, przy temperaturze silnika 90st. Przechodnie zwracają uwagę na hałas a ja mam wrażenie, że jadę jakąś ciężarówką. Zero przyjemności z jazdy. Wisko jest marki Febi, czy możliwe, że padnięte nowe? Żałuję, że nie dołożyłem do Behr'a. Co byście poradzili, czy można wisko reklamować? Pozdrawiam
- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Na zimnym silniku też ci hałasuje czy tylko na rozgrzanym? Ja na zimnym cisza a na rozgrzanym słyszysz wisko to wszystko jest ok. Dość duże znaczenie ma też czy klima jest włączona czy nie. Jak myślisz, żę wisko włącza się za wcześnie to sprawdź temperaturę Vag-iem w momencie jak się załączy (wskazówka na zegarach pokazuje 90 stopni i wychyla się ponad to dopiero jak temp. silnika przekroczy 100 st.). Jak na Vag-u masz mniej niż 95 stopni i wisko wystartuje to znaczy że za wcześnie spina. Wisko podlega gwarancji jak wszystkie części więc jak coś z nim jest nie tak to reklamuj.