Witam wymieniliśmy dzisiaj termostat u kolegi w AUDI A6 C5 1.9tdi 2002r., ponieważ temp. cały czas była w granicach 75 stopni.Po wymianie temperatura w końcu bardzo szybko rośnie ale zatrzymuje się na temp. 88 stopni.Posiadam A4 B6 z tym samym silnikiem i temperatura zawsze wchodzi na 90 stopni.Czy tu jest jakiś problem z termostatem bo dzwoniłem do sprzedawcy i powiedział, że temperatura otwarcia to 87 stopni a termostat jeszcze dodam jest firmy wh.. coś tam i jest podobno bardzo dobry.Firma termostatu to WAHLER.
[ Dodano: 2012-11-14, 17:36 ]
panowie może ktoś się wypowie czy się tym zając i jaka powinna być ta temperatura
[ A6 C5] dziwny problem z termostatem
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
dlatego sprawdźcie jeszcze temperaturę na vagu, będzie to bardziej miarodajne bo z tego co pamiętam to na zegarach podziałka jest co 30oC więc nie jest zbyt dokładna. do tego czujnik może trochę oszukiwać. jeśli temperatura na zegarach i na kompie będzie jednakowa to znaczy, że czujnik jest ok. natomiast nie wiem czy tych dwóch stopni warto się czepiać. jeśli temp. trzyma się cały czas i nie spada to może być w dobrze. pytanie jeszcze jak wyglądało wcześniej i jak będzie to wyglądało jak na dworze będą wyższe temperatury. wtedy może też na zegarach pokaże 90, a teraz jest za chłodni i przy otwarciu 87 oC trzyma 88
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: