[ A6 C5] Dym z kratek nawiewu
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] Dym z kratek nawiewu
Witam.Wczoraj po włączeniu klimatyzacji wydostawał się biały dym z kratek nawiewu. Klima była sprawdzana 2lata temu i jak do tej pory chodziła bez zarzutów. Jak to zobaczyłem to natychmiast ją wyłączyłem. Kolega mechanik proponował mi jakiś czas temu wymontowanie kompresora i przy tym wymianę w nim oleju. Czy to może być wina tego że olej poszedł w obieg? Czy to coś poważnego?
-
- Forum Audi A6 / A7
miałem kiedyś taki sam problem w skodzie fabii ale po kilku wizytach u różnych speców stwierdzili że to nic. jeździłem nią jeszcze 2 lata zdarzyło mi się to jeszcze 2x i zauważyłem że wtedy jak pada i jest mokro. może jakiś pasek się zaczynał tam ślizgać, nie dowiem się już
bo jeździ gdzie indziej. a dym był dość gęsty i zaraz znikał.

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam.
Sory za odkop, ale wczoraj spotkał mnie podobny problem przy powrocie z morza.
Najpierw przy dużym zakręcie w prawo coś skaplo mi na nogę(ciepły płyn nie jestem w stanie określić jaki), a po kilkunastu km dalej zaczął wydobywać się dym w jednej z kratek nawiewu i słyszałem delikatny jakby swist tego wiatraka pod deska rozdzielczą
Klima w marcu przeszła kompleksowy remont, już na 1 kresce wieje tak że aż zimno w aucie.
Po małym postoju jechałem dalej z klimą i już nic się nie działo...
Miał ktoś może podobny problem???
Sory za odkop, ale wczoraj spotkał mnie podobny problem przy powrocie z morza.
Najpierw przy dużym zakręcie w prawo coś skaplo mi na nogę(ciepły płyn nie jestem w stanie określić jaki), a po kilkunastu km dalej zaczął wydobywać się dym w jednej z kratek nawiewu i słyszałem delikatny jakby swist tego wiatraka pod deska rozdzielczą

Klima w marcu przeszła kompleksowy remont, już na 1 kresce wieje tak że aż zimno w aucie.
Po małym postoju jechałem dalej z klimą i już nic się nie działo...
Miał ktoś może podobny problem???
Chętnie pomogę 
Vag-com 3.11 itp.
Audi A6 C5 1,9 tdi AVG

Vag-com 3.11 itp.
Audi A6 C5 1,9 tdi AVG