Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Demontaż kratki nawiewu na przednią szybę

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Merc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Demontaż kratki nawiewu na przednią szybę

Post autor: Merc » 07 wrz 2011, 17:45

Witam, szukałem i szukałem, zabijcie mnie ale nie znalazłem tamatu który by mi pomógł, wiec zakładam nowy, jeśli nie umiem szukać dajcie mi kopa razem z linkiem.

Jak w temacie, potrzebna mi informacja jak zdemontować kratkę nawiewu na przednią szybę w C5 2001r...
jadąc po dziurach coś mi tam brzęczy i nie mogę tego znieść... chce ją wyjąć, zajrzeć tam i zniwelować ewentualny problem brzęczenia ;-) wygłuszyć, wypchać, cokolwiek by zapanowała w moim Avancie idealna cisza... bo poza tym już nic nie słychać :)

jeśli nikt nie ma manuala, to nie pogardzę jakąkolwiek informacją jak się za to zabrać...

po środku jest jakiś cypek, nie za bardzo wiem do czego służy, gdzieś ktoś pisał że to "foto-cośtam"...
wokół niego plastikowa zaślepka, wystarczy ją czymś podważyć i wychodzi, ukazuje się śrubka... dalej się nie zabierałem bo nie wiem czy to konieczne... próba podważania całej kratki z umiarem nie przyniosła skutku... zaślepka nie brzęczy bo po wyjęciu jej i stukaniu w kokpit nadal to słychać...
jest tam coś tak wrażliwego że reaguje to na puknięcie w deskę małym paluszkiem...

pomocy :)

Merc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Merc » 10 wrz 2011, 09:05

ktoś się wypowie w temacie?

Merc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Merc » 10 wrz 2011, 11:19

jak widać na zdjęciu "Wymontowanie czujnika fotoelektrycznego", to już zrobiłem wcześniej sam i w sumie do niczego nie doszedłem, kratki nadal nie idzie ruszyć... na pewno nic więcej nie ma w tym programie?
tj "wymontowanie kratki nawiewu na szybę" ?

Btw. taki program można gdzieś pobrać i mieć w domu dla siebie?

Daniel1555
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Daniel
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Daniel1555 » 18 paź 2011, 21:23

Niedawno musiałem wyciągnąć kratkę nawiewu na przednią szybę i żeby ją wyciągnąć trzeba wymontować całą deskę bo kratka jest przykręcona od spodu trzema nakrętkami których raczej nie ma szans wykręcić bez wyjmowania deski
Audi A6 C5 2.5TDI
Audi A6 C5 4.2 ASG
Audi A4B6 1.9 tdi

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja