Witam,
mam problem z temperaturą, a mianowicie na fizie pokazuje mi inna temp niż jest na dworze, Wyższą o parę stopni. Dodatkowo po ustawieniu dmuchawy np na 20 stopni dmucha ona gorącym powietrzem, tak jak by była ustawiona na 25 czy coś w okolicę tego. Co może być tego powodem? Zepsuty czujnik temperatury zewnętrznej?
czujnik temperatury
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Za temperaturę nadmuchu odpowiada czujnik temp. wewnętrznej znajdujący się w panelu klimatronika, ewentualnie czujniki znajdujące się w kanałach nadmuchu. O ile się nie mylę to na klimatroniku ustawiasz temperaturę jaką chcesz osiągnąć we wnętrzu a temp nadmuchu jest ustawiana automatycznie do tej jaka panuje we wnętrzu.
Co do temp. zewnętrznej to jaka jest różnica między tym co na dworze a tym co pokazuje fis i czy zawsze jest różnica? Czym sprawdzasz temp. na zewnątrz do porównania? Może wskazywać trochę więcej jeśli otoczenie nagrzeje się od pracującego silnika.
Co do temp. zewnętrznej to jaka jest różnica między tym co na dworze a tym co pokazuje fis i czy zawsze jest różnica? Czym sprawdzasz temp. na zewnątrz do porównania? Może wskazywać trochę więcej jeśli otoczenie nagrzeje się od pracującego silnika.