Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] brak ogrzewania temp. silnika spada w oczach

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
andi.fm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] brak ogrzewania temp. silnika spada w oczach

Post autor: andi.fm » 07 gru 2012, 18:32

witam

od 2 lat borykam się z problemem niedogrzanego ANF - a ( a6 silnik TDI 110 km ) mianowicie silnik w tem. od 2 + i w dół nie dogrzewa się po włączeniu klimatrnonika. Na biegu jałowym po zagrzaniu silnika do 90C i włączeni klimatronika temp. spada w oczach. Podczas jazdy z włączonym klimatronikiem temp. spada do obrotów 2000 i powietrze leci bardzo letnie, powyżej ob. 2000 silnik się dogrzewa i po chwili jest 90 powietrze ciepłe, ale już na światłach temp. spada.
Wentylator po nocnym staniu auta startuje jak helikopter nie da się go zatrzymać ręką.
Układ chłodzenia płukany 2 razy.
Wymieniony termostat 3 razy ostatnio oryginał, wisko, pompa wody, czujnik temp. cieczy ten na króćcu
Ręce mi opadają tak jak bardzo lubię to auto tak ostatnio nienawidzę
Tak dla ciekawostki mam jeszcze webasto i objawy są następujące webasto chodzi dymi :) za ok 2m klimatronik się włączy i temp. silnika nie ma.
aaaaa z klimatronika kiedyś z tej malej kratki na środku leciało powietrze i brudziłą się ta kratka w tej chwili nie ma nic ani powietrza ani brudu.

3 lata temu auto na webasto zagrzewało się temp. na silniku osiągała 90 włączył klimatronik
Na jałowym biegu przez 2 - 3 godziny cały czas 90 gorące powietrze z wlotów nie było mowy o spadku temp. nawet przy -20 i to nie prawda że diesel tak ma. auto mam juz 6 lat

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja