Błąd nie chce dać mi spokoju i kilka sekund po odpaleniu auta zapala się wraz z potrójnym sygnałem dźwiękowym. Płyn został wymieniony na G12,ale nie oryginał z serwisu Audi tylko jakiś zamiennik ze sklepu motoryzacyjnego. Auto nie dawno kupiłem i zobaczyłem ,że w układzie jest woda więc od razu postanowiłem to wymienić. Po wymianie błąd zapalał się co jakiś czas i gasł ,później coraz częściej aż w końcu zapalił się na stałe. Wymieniłem zbiorniczek wyrównawczy,bo pomyślałem,że czujnik mógł paść - nie pomogło, odpowietrzałem auto poprzez odkręcenie korka i pozostawienie auta na wolnych obrotach (chodził tak z 1,5 h) ,teraz już przez wężyk zwrotny leci cały czas płyn,a nie tak jak wcześniej płyn na przemian z powietrzem - nie pomogło, robiłem zwarcie/rozwarcie na wtyczce od czujnika - nie pomogło.
Pytanie brzmi : czy ma ktoś na to jakiś pomysł? Urwał się jakiś kabelek za wtyczką i dlatego tak mnie to nawiedza? Jest to strasznie irytujące,bo cały FIS jest zasłonięty i w dodatku szpeci,bo mruga taka wielka czerwona ikona...
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedź!