[ A6 C5] bezpieczniki przekazniki klimatyzacji gdzie szukac
[ A6 C5] bezpieczniki przekazniki klimatyzacji gdzie szukac
gdzie szukac bezpiecznikow i przekaznikow klimy, model po lifcie
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
ja się podepnę pod temat. kupiłem kilka dni temu a6c5 z nie działającą klimą. poprzedni właściciel stwierdził, że przestała działać nagle, dzień przed sprzedażą 
nie wiem od czego się zabrać. znajomy poradził mi, żeby sprawdzić obecność czynnika chłodzącego przez przyciśnięcie zaworku od jego nabijania. pytanie: gdzie dokładnie znajduje się ten zaworek?

nie wiem od czego się zabrać. znajomy poradził mi, żeby sprawdzić obecność czynnika chłodzącego przez przyciśnięcie zaworku od jego nabijania. pytanie: gdzie dokładnie znajduje się ten zaworek?
Ostatnio przerabialem temat z klima od a do z.
a wiec najpierw sprawdz :
- czy chodzi wiatrak na postoju po wlaczeniu klimy ( ten lewy patrzac od przodu)
- czy klima chodzi w czasie jazdy ( moze tak byc ze nie chodzi tylko na postoju)
jak wiatrak nie chodzi a klima nie chlodzi podczas jazdy to jest potem kilka opcji:
- nie ma czynnika - wtedy prawdopodobnie bedzie sie caly czas palilo 'econ' na panelu klimy. przyczyny : np. pekla rurka,czynnik sie ulotnil
- padlo sprzeglo w kompresorze
- kompresor sie zatarl
Bez maszyny nie sprawdzisz czynnika,palcem cisnienia nie zmierzysz
Kablem bledow klimy tez nie sprawdzisz,poszukaj na forum kody bledow klimatronica,chodziaz musze powiedziec ze u mnie to niezbyt dziala.
U mnie skonczylo sie na wymianie kompresora,poszlo sprzeglo,naprawiac sie tego nie oplaca moim zdaniem.
a wiec najpierw sprawdz :
- czy chodzi wiatrak na postoju po wlaczeniu klimy ( ten lewy patrzac od przodu)
- czy klima chodzi w czasie jazdy ( moze tak byc ze nie chodzi tylko na postoju)
jak wiatrak nie chodzi a klima nie chlodzi podczas jazdy to jest potem kilka opcji:
- nie ma czynnika - wtedy prawdopodobnie bedzie sie caly czas palilo 'econ' na panelu klimy. przyczyny : np. pekla rurka,czynnik sie ulotnil
- padlo sprzeglo w kompresorze
- kompresor sie zatarl
Bez maszyny nie sprawdzisz czynnika,palcem cisnienia nie zmierzysz

Kablem bledow klimy tez nie sprawdzisz,poszukaj na forum kody bledow klimatronica,chodziaz musze powiedziec ze u mnie to niezbyt dziala.
U mnie skonczylo sie na wymianie kompresora,poszlo sprzeglo,naprawiac sie tego nie oplaca moim zdaniem.
-a6-c5-25-tdi-kompresor-denso-2003rok-vt48287.htmBURITO pisze:standardowa puszka z boku deski rozdzielczej a do wiatraka jest pod kierownicą pod plastikami.
możesz coś więcej powiedzieć jak jest przyczyna twojego pytania.
kompresor nie ma sprzegielka tylko sztywne kolko i poprzedni wlasciciel ktoremu bank zabral auto upiera sie ze klima dzialala jak mu rok temu zabierali