Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Pisze ponieważ mam problem z fabrycznym webasto w audi A6 C5 z 98r. Mianowicie chodzi o to że nie mogę go uruchomić, przy próbie uruchomienia ręcznego kontrolka na panelu w drzwiach mruga a nic się nie dzieje. Auto posiadam dopiero od kilku miesięcy, poprzedni właściciel mówi że do pewnego momentu działało dobrze sterowane ręcznie jak i z pilota, aż w końcu odmówiło posłuszeństwa. Proszę o pomoc w tej sprawie, jaka może być tego przyczyna i również jeśli ktoś posiada to o instrukcje obsługi. Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Mateusz
Audi A6 C5 problem z WEBASTO
to pierwsze co sprawdź czy na kostke zasilania w piecu dochodzi prąd, po drugie odłącz mu zasilanie na pare minut(może być zablokowany a odłączając mu prąd skasujesz ewentualne błędy) po odłączeniu powinien przynajmniej spróbować odpalić 3 razy po czym znów sie zablokuje jeśli nie odpali,można później poszczególne elementy pieca sprawdzać podłączając je na krótko do akumulatora
pomoc w sprawie pieców webasto
Postąpiłem zgodnie z instrukcją. Twardy reset poskutkował. Po naciśnięciu przycisku z symbolem grzałek na panelu, piec uruchamia się, pracuje z różną prędkością(chyba pompka) jednak nic nie grzeje. Z tłumika (chyba to tłumik) wychodzącego z pieca dmucha zimne powietrze. Czyżby nie odpalał się piec? A i jak pracuje to co jakiś czas słychać takie pykanie w tylnej części auta, czy tak ma być?
Natomiast jak przycisnę przycisk z wiatrakiem na panelu to uruchamia się panel klimatronika i dmuchawa.
Natomiast jak przycisnę przycisk z wiatrakiem na panelu to uruchamia się panel klimatronika i dmuchawa.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG