Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

A6 C5 2.8 quattro schemat układu chłodzenia silnika

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
raftor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

A6 C5 2.8 quattro schemat układu chłodzenia silnika

Post autor: raftor » 18 cze 2014, 12:09

Pany

coś mi sie rozpindoliło płyn chłodniczy cieknie ciurkiem w 10 KM wyleciał cały zbiorniczek wyrównawczy i włączył sie komunikat

zaobserwowałem ze na zimnym nie cieknie płyn a jak sie otworzy termostat to leciu ciurkiem na podłoge , prowdopodobnie wiec wychodzi ze duży układ nieszczelny jest

leci mi po filtrze oleju z przodu po stronie kierowcy nie z chłodnicy a z bloku silnika , tam jakis wężyk chyba wchodzi do bloku i nie wiem czy on przerdzewiał i leci czy tam jest uszczelka bo bez kanału albo rozebrania osłon rozrządu nie zobacze

nie mam kanalu mam zamiar dopiero podjechać może dziś po południu ale to bede musiał zamowic płyn G12 bo już nawet nie mam co dolać

i pytanie do was czy może ktoś mi podrzucić schemat z ETKI/ELSY układu chłodniczego

bo lapek na którym miałem wgrane ETKE i ELSE sie rozpindolił i nie mam dostępu luknoł bym sobie co tam mogło sie spierdzielić i na co sie szykować

ale juz od dłuższego czasu mi tam podciekało , jednak jakoś czasu nie miałem zbytnio żeby to ogarnąć

pozdrawiam

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 20 cze 2014, 20:36

raftor,
Wchodzimy na stronę http://ifinterface.com/page/page3.php
i wybieramy z listy po lewej CarProg2. I możemy korzystać z ETKI Online po Polsku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl