(A6 C5) 2.4 wentylaotry i luźne kable
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
(A6 C5) 2.4 wentylaotry i luźne kable
Witam wszystkich,
dzisiaj rozebrałem w swojej A6 C5 2.4 przód, ab dostać się do węży wodnych i wymienić przewód klimatyzacji. Wtedy właśnie zwątpiłem w to co zobaczyłem, a mianowicie autko kupiłem po uderzeniu w znak przodem (oraz bokiem oparło się o barierkę), jednak ktoś wczesniej poskładał chyba coś na "sztukę" ...
stąd moje pytanie i prośba o rady, a dokładnie:
- jak dobrze rozumię w 2.4 powinny być 2 wentylatory od chłodnicy i klimy ( od chłodnicy może być z wisko lub elektryczny) ?
- do czego mogą być te dwa obcięte kable (jeden pewnie od czujnika temperatury, a drugi ?)
- co musiałbym teraz zakupić aby to miało ręce i nogi?
- czy różniły się wentylatory w wersjach 2.4 od np. 2,5 diesla oraz manual i automat?
Z góry dziękuje za pomoc, ale chcę to szybko ogarnąć, a nie mogę się pewnych rzeczy doszukać.
dzisiaj rozebrałem w swojej A6 C5 2.4 przód, ab dostać się do węży wodnych i wymienić przewód klimatyzacji. Wtedy właśnie zwątpiłem w to co zobaczyłem, a mianowicie autko kupiłem po uderzeniu w znak przodem (oraz bokiem oparło się o barierkę), jednak ktoś wczesniej poskładał chyba coś na "sztukę" ...
stąd moje pytanie i prośba o rady, a dokładnie:
- jak dobrze rozumię w 2.4 powinny być 2 wentylatory od chłodnicy i klimy ( od chłodnicy może być z wisko lub elektryczny) ?
- do czego mogą być te dwa obcięte kable (jeden pewnie od czujnika temperatury, a drugi ?)
- co musiałbym teraz zakupić aby to miało ręce i nogi?
- czy różniły się wentylatory w wersjach 2.4 od np. 2,5 diesla oraz manual i automat?
Z góry dziękuje za pomoc, ale chcę to szybko ogarnąć, a nie mogę się pewnych rzeczy doszukać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2016, 23:23 przez tomek80, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
u mnie kolory kabelków i grubość jest tak jak na tej aukcji, ale do wtyczki nie dotarłem
http://allegro.pl/czujnik-temperatury-z ... 75565.html

http://allegro.pl/czujnik-temperatury-z ... 75565.html