[A6 C5] 1.9 TDI Wyciek wody do wnętrza z klimatyzacji
[A6 C5] 1.9 TDI Wyciek wody do wnętrza z klimatyzacji
Witam was wszystkich
Jestem tu nowy jak i na forum ja i w internecie i niebardzo wiem jak sie poruszać.
Jeżeli ten temat był już poruszany to proszę admina o przeniesienie mojej wiadomości.
JESTEM POSIADACZEM A6 C5 1.9 tdi 110 KM , zrobiło sie ciepło i włączyłem klimatyzacje .
Po dłuzszej jeździe zauwarzyłem wyciek po stronie pasażera wody .
wiem że podobno jest zatkany jakiś przewodzik , który ma tą wodę odprowadać na zewnątrz.
Jeżeli morzecie to podjcie mi jaieś linki do opisów jak to zrobić lub opiszcie jak to zrobić .
Ja szukałem i znalazłem jak taką usterkę usunąć w A8 ale niewiem cy to ta sama bajka co A6 jeżeli chodzi o klimatronik.
Prosze pomóżcie bo zalewa mi autko .
Pozdrawiam was i cekam na ewentualną pomoc.
Harus
Jestem tu nowy jak i na forum ja i w internecie i niebardzo wiem jak sie poruszać.
Jeżeli ten temat był już poruszany to proszę admina o przeniesienie mojej wiadomości.
JESTEM POSIADACZEM A6 C5 1.9 tdi 110 KM , zrobiło sie ciepło i włączyłem klimatyzacje .
Po dłuzszej jeździe zauwarzyłem wyciek po stronie pasażera wody .
wiem że podobno jest zatkany jakiś przewodzik , który ma tą wodę odprowadać na zewnątrz.
Jeżeli morzecie to podjcie mi jaieś linki do opisów jak to zrobić lub opiszcie jak to zrobić .
Ja szukałem i znalazłem jak taką usterkę usunąć w A8 ale niewiem cy to ta sama bajka co A6 jeżeli chodzi o klimatronik.
Prosze pomóżcie bo zalewa mi autko .
Pozdrawiam was i cekam na ewentualną pomoc.
Harus
Ostatnio zmieniony 06 cze 2009, 20:47 przez harus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
censored, dobrze radzi dokładnie tak zrób ja tylko myśle ze nic się tam nie zatkało bo to mało prawdopodobne, najszybciej to poprostu przewód odprowadzający skropliny nie siedzi na miejscu, albo wylazł z otworu podwozia i nie odprowadza na zewnątrz ale do srodka, albo spadł z parownika u góry, odkręcisz schowek wszystko sie wyjasni :-D
juz ściągnołem schowek i dzis morze jeszcze wrzuce fotke z mojej djagnozy
zauwarzyłem że w tej rórce która odprowadza tą wodę na zewnątrz jest taka gąbka która chyba spełnia funkcje antywstrzasową i z niej kapie ta woda.
Wrzuce fotke i morze wtedy będzie łatwiej opisac o co mi chodzi.
[ Dodano: 2009-04-25, 11:49 ]
Apropo to filtr jest załorzony i niepowinno tam chyba nic byc nasypane w postaci liści , ale sprawdze jeszcze ten wężyk pod autem .
Juz razz prubowałem go zlokalizowac i niestety ale nieznalazłem jeszcze poszukam pod tym wygłuszeniem jak piszecie
zauwarzyłem że w tej rórce która odprowadza tą wodę na zewnątrz jest taka gąbka która chyba spełnia funkcje antywstrzasową i z niej kapie ta woda.
Wrzuce fotke i morze wtedy będzie łatwiej opisac o co mi chodzi.
[ Dodano: 2009-04-25, 11:49 ]
Apropo to filtr jest załorzony i niepowinno tam chyba nic byc nasypane w postaci liści , ale sprawdze jeszcze ten wężyk pod autem .
Juz razz prubowałem go zlokalizowac i niestety ale nieznalazłem jeszcze poszukam pod tym wygłuszeniem jak piszecie
woda z parownika przelewa ci sie do srodka - masz zatkane usjcie. podjedz na kanal. odkrec wygluszenie przy prawym progu i wyczysc - pewnie masz tam duzo blotkaharus pisze: Juz razz prubowałem go zlokalizowac i niestety ale nieznalazłem jeszcze poszukam pod tym wygłuszeniem jak piszecie

pozdrawiam.
rstar7
masz morze jakąś fotke , byłem dziś na kanale i po godzinie niezlokaliowałem tego odpływu
myśle żeby pojechać do jakiegoś warsztatu ale boje się że jak gościu się zoriętuje że niemam o tym pojęcia to zedrze ze mnie ostatnią kase
znalazłem foto story jak to się robi ale w A8 a widze że to nie to samo
masz morze jakąś fotke , byłem dziś na kanale i po godzinie niezlokaliowałem tego odpływu

myśle żeby pojechać do jakiegoś warsztatu ale boje się że jak gościu się zoriętuje że niemam o tym pojęcia to zedrze ze mnie ostatnią kase
znalazłem foto story jak to się robi ale w A8 a widze że to nie to samo
ja już mam problem za sobą
naprwiłem to ale od wnętrza samochodu.
Pokoleji - ściagnij nakładkę plastikową na próg , która trzyma wykładzine , potem zdemontuj schowek ( kilka śrubek ) , odegnij wykładzine ( nawet ją złam troche to nic nieszkodzi ) , i po lewej stronie przy środkowej części podłogi znajdziesz odprowadzenie z parownika , sa tam dwie śróbki ( chyba na klucz 10 ) i odkręc je .
Jaosobiście przedmuchałem ten wężyk kompresorem i na zmiane przelewałem go wodą.
Jeżeli żaś chcesz zrobic to od spodu samochodu to musisz szukać w tym samym miejscu z dołu pod wygłuszeniem tunelu środkowego .
Osobiście polecam pierwszy sposób , czas około 40 min.

naprwiłem to ale od wnętrza samochodu.
Pokoleji - ściagnij nakładkę plastikową na próg , która trzyma wykładzine , potem zdemontuj schowek ( kilka śrubek ) , odegnij wykładzine ( nawet ją złam troche to nic nieszkodzi ) , i po lewej stronie przy środkowej części podłogi znajdziesz odprowadzenie z parownika , sa tam dwie śróbki ( chyba na klucz 10 ) i odkręc je .
Jaosobiście przedmuchałem ten wężyk kompresorem i na zmiane przelewałem go wodą.
Jeżeli żaś chcesz zrobic to od spodu samochodu to musisz szukać w tym samym miejscu z dołu pod wygłuszeniem tunelu środkowego .
Osobiście polecam pierwszy sposób , czas około 40 min.

- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
mi cieklo przez filter kabinowy zle zamocowane podszybiebartas86 pisze:ja tez mialem kiedys ten sam problem i u mnie byl zatkany przewod odprowadzajacy wode, ale in byl pod maska tam gdzie jest bateria, jakies liscie i paprochy, a wody mialem po kostki-doslownie w aucie ,po stronie pasazera. :shock: