Witam
Mam problem z klimą, jako że swoją A6 mam od 2 miesięcy postanowiłem sprawdzić klimę czy działa. Pojechałem do norauto na uzupełnieni czynnikiem i sprawdzenie szczelności. Po uzupełnieniu klima działała przez dwa dni ale słabo bo przy ustawieniu nadmuchu na pół temperatura spadła na kratkach do 15 stopni. Teraz nie działa tzn nie widać żeby włączał się kompresor. podłączałem Vaga i nie ma błędów zrobiłem output test i słychać jak pracuje przekaźnik od klimy ale na tym się kończy.Sprawdzałem miernikiem po włączeniu klimy nie widać żeby dochodził prąd do kompresora Może ktoś mi podpowie co może być.
[A6 C4] Problem z klimatronikiem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
lukivw, moim zdaniem prosta przyczyna tkwi w twojej klimie, poprostu masz nieszczelny układ i na poczadku było ok bo była nabita, potem trochę ci uciekło i słabo działała, a teraz jest pusta uciekł cały freon i wogóle się nie włącza bo tak jest skąstruowana że jak nie ma odpowiedniego cisnienia w układzie to się nie załączy. Oczywiscie wtedy nie bedzie prądu w kompresorze. jak uzupełniłeś ją z barwnikiem to pojedz sprawdz gdzie masz nieszczelność, a jak nie to czeka cie powturne nabicie z barwnikiem.
Chyba że sie myle i coś innego jej dolega, ale myśle ze to najprostrza przyczyna
Chyba że sie myle i coś innego jej dolega, ale myśle ze to najprostrza przyczyna