[A6 C4] Odpowietrzenie układu chłodzenia
[A6 C4] Odpowietrzenie układu chłodzenia
Miałem dzirke w chłodnicy. W plastiku na boku chłodnicy. udało mi się załatać dziurke ale przez jakiś czas jeździłem na odkręconym korku żeby ciśnienie nie wypychało płynu. Teraz juz dolałem do stanu i zakręciłem korek. Po uruchomieniu auta na chwilę zaczynają parować szyby i dziwny zapach wydostaje się z nawiewów. po chwili wszystko znika. Tylko ze nagrzewa się dość długo i mimo plusowych temperatur muszę przejechać okolo 2km żeby sekwencja sie załączła. Mojepytanie jest takie: czy moze być zapowietrzony układ i czy z czasem się sam odpowietrzy?? Jesli nie to jak to zrobić POZDRO
Od Audi piękniejsze są tylko kobiety:)
wszystko zostało powiedziane. Oczywiście odpal silnik nawiew na maksa. Po tym zabiegu przejedź się trochę i jeszcze raz to samo. Musi się odpowietrzyćzibus1 pisze:na przewodach wchodzących do nagrzewnicy masz korek do odpowietrzania,podnieś maskę i poszukaj po swojej prawej stronie przy ścianie grodziowej.

- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1992
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
niezgadzam sie z tą techniką - jak układ jest odpowietrzony dobrze z nawiewu powinno dmuchac dobrym cieplem na 1 kresce dmuchawy - oczywiście tylko jak biegu jałowym!!!szybki-ens pisze:Oczywiście odpal silnik nawiew na maksa
a jeśli na biegu jałowym dmucha letnim powietrzem, a ciepłem zaczyna dmuchać- jezeli tylko przygazyjemy silnik to ukł jest odpowietrzony tylko jako tako
Łan tu sri TDI :mrgreen: