Witam
Mam problem za oknem 35c a w moim aucie brak klimatyzacji i tutaj moje pytanie czy jest możliwość zamontowania klimatyzacji do mojej niuni klimatyzacji ręcznej lub nawet klimatronika?.
Czesci zakupie na allegro poskładam w całość w aucie lecz co z czujnikami cisnienia i innymi gadzetami pierdołami.
Czy jest to do przeskoczenia we własnym zakresie??
[A6 C4 2.5 TDI AEL] Montaż klimatyzacji
zdecydowanie nie.bodzio85 pisze:ale jak chce zainstalować manualna klimatyzacje to trzeba pół auta rozbierać???
zostawiasz w spokoju sterowanie klapami ( robisz to pokrętłami), dodajesz układ ciśnieniowy (sprężarka, osuszacz, chłodnica, skraplacz, przewody itp), układ elektryczny ( w porownaniu do klimatronika wprost prymitywny) a wewnątrz auta dodajesz nowe pokrętła z przyciskiem do włączania klimy.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Kiedyś założyłem do swej b4 którą miałem.Koszt części to 1300zł z allegro.Robocizna sam i 100 elektryk.Efekt bardzo zadowalający.Całą tapicerkę trzeba wyjąć .Póżniej fuchtel z nagrzewnicą bo stary nie pasuje[nie ma miejsca na parownik]Jedną sprawą jest dokładne wycięcie otworu owalnego w ścianie grodziowej na przewody i rurkę odprowadzającą skroploną wodę z parownika.
CICHY
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam! Mam audi 2.5 TDI 140 KM i jest bez klimy, na allegro znalazłem kompletną klimatyzacje za 850 zł http://moto.allegro.pl/audi-a-6-c-4-r-9 ... 70192.html i to jest audi a6 c4 2.8? Czy ktoś zna jakiegoś mechanika który by to założył. Okolice Czeremchy woj podlaskie (35 km od Bielska Podlaskiego) albo okolice Siedlec woj mazowieckie?