[A6 C4 2.5TDI 140KM] ILE CZYNNIKA MA WEJÂŚć DO KLIMY
[A6 C4 2.5TDI 140KM] ILE CZYNNIKA MA WEJÂŚć DO KLIMY
Proszę mi podpowiedzieć ile ma wejść czynnika do klimy.Bo byłem u "fachowca",nabił klime
ale widziałem ze za bardzo nie wiedział ile ma wejść.Dobił czynnik,ale nic poprawy.Klima chodzi na 50%.A fachowiec skasował kasę i jestem lżejszy o 150zł.Umówiłem się do drugiego
fachowca niech sprawdzi układ bo tamten zwinął przewody i powiedział ze chyba sprężarka pewnie już słaba.zauważyłem ze mam porwaną gume miedzy dmuchawą a klimą nie wiem czy ona ma jakieś znaczenie???czy dmuchawa zimne powietrze wyciąga z klimy bo nie bardzo sie znam.
ale widziałem ze za bardzo nie wiedział ile ma wejść.Dobił czynnik,ale nic poprawy.Klima chodzi na 50%.A fachowiec skasował kasę i jestem lżejszy o 150zł.Umówiłem się do drugiego
fachowca niech sprawdzi układ bo tamten zwinął przewody i powiedział ze chyba sprężarka pewnie już słaba.zauważyłem ze mam porwaną gume miedzy dmuchawą a klimą nie wiem czy ona ma jakieś znaczenie???czy dmuchawa zimne powietrze wyciąga z klimy bo nie bardzo sie znam.
misiek36
Mowił ze sprawdził w katalogu i wchodzi 110+35olej.Czyli za duzo.A jak uruchomiłem i nic nie chłodziła to dobił jeszcze 150.To widzisz jaki fachowiec.A efektu zadnego.Dzieki za pomoc. :-D
[ Dodano: 2010-07-17, 22:39 ]
poprawka mówił ze 1100.
[ Dodano: 2010-07-17, 22:42 ]
Czy to ze słabo chodzi klima to może być wina osuszacza,bo czytałem na necie ze odgrywa on role filtra.Może być zabity i nie puszcza tak jak powinien???
[ Dodano: 2010-07-17, 22:39 ]
poprawka mówił ze 1100.
[ Dodano: 2010-07-17, 22:42 ]
Czy to ze słabo chodzi klima to może być wina osuszacza,bo czytałem na necie ze odgrywa on role filtra.Może być zabity i nie puszcza tak jak powinien???
misiek36
- elmi_k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
krischm pisze:750-800g czynnika i 25-30ml oleju
Jak wiesz ile nabił to jedź na reklamację i niech ci dobije gratis.
wojmaz43 pisze:Mowił ze sprawdził w katalogu i wchodzi 110+35olej.Czyli za duzo.A jak uruchomiłem i nic nie chłodziła to dobił jeszcze 150.To widzisz jaki fachowiec.A efektu zadnego.Dzieki za pomoc.
Juz w innym temacie pisalem.wojmaz43 pisze:poprawka mówił ze 1100.
Do 100 C4 i A6 C4 od 92r. do konca produkcji do klimy nabija sie 750-800g czynnika R134a i 250-300ml oleju (ISO 46)
- elmi_k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Nie za duzoLechu pisze:z tym olejem to czasem nie jedno 0 za dużo
Nie ponioslo. A jak Ty uwazasz co "klimiarze" robia?? Placa tylko i wylacznie za czynnik i olej a reszta idze z automatu, bo juz prawie "kazdy" wulkanizator ma maszyne do klimy. Tylko wlasnie jak juz ktos w innym poscie napisal nie wiedza dokladnie jak sie z tym obchodzic.krischm pisze:elmi_k troszkę Cię poniosło z tą ilością oleju, gdzie to się ma zmieścić. Nabicie klimy średnio 150zł koszt 1litra oleju około 100zł netto. Czyli według Ciebie wszyscy po kosztach robią klime?
Takze chlopaki poszukajcie poczytajcie... a dopiero pozniej sie wypowiadajcie w watku - chyba, ze nabijacie posty...