Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

BMW E28 520i - Filip0

Prezentacja aut innych marek.
Filip0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

BMW E28 520i - Filip0

Post autor: Filip0 » 29 cze 2011, 22:44

Witam, oto moje oczko w głowie, remontowane od ponad roku E28 w bardzo rzadzkiej kombinacji kolorystycznej Burgundrot metallic & Pearlbeige.

Wrzucę po kolei posty z innego forum przedstawiające jej drogę u mnie <lol>

Autko obecnie na etapie blacharki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Styczeń 2010

Jak mówiłem wrzucam fotki z przygotowania auta do transportu, były małe problemy w postaci całkowicie zblokowanego lewego tylnego koła, ale po niecałych czterech godzinach auto już stało na zewnątrz gotowe do odjazdu :mrgreen:

Poszukałem części w 2 z 3 kanałów w garażu i znalazłem parę rzeczy :

- lampy tylne
- kilka lusterek
- check control
- licznik
- zderzak w chromie
- 2 x nerki
- i parę innych gratów ;-)

A oto fotki..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No ja już w domu.. ;-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Luty 2010

W sobotę cały dzień spędziłem przy aucie i to co mnie bardzo ucieszyło : blacha jest w świetnym stanie. Nie można tego powiedzieć o lakierze, jednak przez 9 lat stało w przejściu i się troszkę porysowało, głównie prawy tylny błotnik. Co do uruchomienia auta musiałem obejść sie smakiem, bo okazało się że cewka jest wymontowana (nowa już została wysłana).. Wymieniłem olej, filtry i czekam do piątku. Przekonałem się do jasnej tapicerki, która nie ma żadnej skazy i nawet ładnie to wygląda. Jakby ktoś mógł mi powiedzieć co to za felga na 1 fotce to będę wdzięczny. Pozdr. :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam czas więc działam przy aucie i wychodzi na to że poza pierdółkami za dużo do roboty przy niej nie ma (póki co). Blacha jest bardzo zdrowa, ale ten cholerny lakier.. Na bank będzie cała malowana, są straszne grube i głębokie rysy na całym samochodzie, za to nadrabia troszkę wnętrzem w bardzo przyzwoitym stanie. Wczoraj postawiłem ją do ogrzewanego garażu i niech czeka do wiosny na następne naprawy. Jestem bardzo zadowolony bo naprawdę było warto ją wziąc. :mrgreen:

O to fotki, już troszkę poskładana ;-) :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i tu przyjaciel z warsztatu :-P

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Marzec 2010

Korzystając z wolnego czasu pojechałem przepalić Piątkę, trzeba było ją obudzić i trochę rozruszać.. :-P :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

Kwiecień 2010

Nooo.. więc wyprowadziłem BMW i zabrałem się za pierwsze gruntowne czyszczenie nadwozia oraz ogarnięcie wnętrza od czasu zakupu :-D. Lakier jest w fatalnym stanie tzn. z daleka wygląda nawet nieźle, a niestety "z daleka" mnie nie satysfakcjonuje i pewne jest że będzie malowana. Wnętrze jest super poza kilkoma dziurami po wkrętach na desce. Problem rdzy w mojej 5 wydaje się znikomy, auto jest zdrowe poza prawym narożnikiem, prawdopodobnie kiedyś musiała mieć stłuczkę albo... :?: Jest tam dziura wielkości piłeczki ping-pongowej przez odchodzący szpachel. Jako, że mieszkam we Wrocławiu, a auto stoi w lubuskim remont może się rozciągnąć w czasie. Pozdrawiam ;-)

Zdjęcia :-P :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wnętrze :

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Narożnik :

Obrazek
Obrazek

8-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chciałem dodać, że złote prawe lusterko będzie prawdopodobnie na wyposażeniu seryjnym debiutującego niedługo F10 M5 więc chcąc podążać za najnowszymi trendami takie o to lusterko znajduje się również na moim bolidzie :-P (no na chwile tylko założyłem :roll: ).

Pare fotek z dupowozem jako, że byłem u Mamy przez weekend ;-) / Pozdrawiam ;-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wrześień 2010

Tak więc po 2 miesiącach wakacji wróciłem do domu, więc 1-sze co musiałem zrobic to zobaczyc co tam słychac u mojego ukochanego autka :-P

Byłem pewny, że nie odpali, a jak juz to cieżko i tu mnie miło zaskoczyła.. Jedno przekrecenie kluczyka, zero oporu, cyk i już pod maską grała sobie rzedowa 6 ;-)
Jeździlem różnymi, róznistymi autami, ale mam tak, że jak wsiadam do tego Burgunda to gęba mi sie smieje i cieszy sie sama z siebie. Powiem tak.. ma u mnie dożywocie bez możliwosci warunkowego zwolnienia, a wyrok wydał sędzia m20b20 :-P

Korzystajac z okazji przymierzylem Wojtkowe BBS i taki o to efekt tego wszystkiego :-P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Masta
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Masta » 29 cze 2011, 22:56

Piękne autko, no i ten środek :)
Ja bym mu strzelił polerkę i starał się pozostawić oryginalny lakier, bo pomalować go to nie sztuka.
Jest - Volvo C70 II 2.5T

Filip0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Filip0 » 29 cze 2011, 23:05

Też bym tak najchętniej zrobił, ale są tak grube rysy, że to nie przejdzie.

Autko stało 10 lat w garażu i generalnie robiło za szafę. Pod tym fotelem na pierwszych zdjęciach były jakieś potłuczone kafelki, rys jest pełno tylko nie widac :p

Poza tym na dachu, masce i tylnej klapie płatami schodzi bezbarwny.

Awatar użytkownika
padzio91
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: padzio91 » 03 lip 2011, 13:35

No no :) autko pierwsza klasa :D stara piątka - zabytek <lol> Fajnie się prezentuje <okok> I jeszcze pod maską niezniszczalne M20B20 :) Silnik - czołg ;p
Obrazek

Filip0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Filip0 » 03 lip 2011, 15:48

M30 chodziło mi po głowie, ale mają być żółte blachy, więc to nie przejdzie.

Ewentualnie jakiś myk z B25 <lol>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne marki”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl