[A6 C6] Zmieniłem opony na zimowe.Zadowolenie +10
Camel, PAMA - felgi stalowe 16'' były ori audi/vw kupione od gościa, który jeździł na A6C5 tylko z mniejszym silnikiem więc pewnie miał też mniejsze tarcze i zaciski - nie wiem czy to ma znaczenie ale może ...
Dirty, z tego co wiem a nie wiele wiem :mrgreen: to raczej nie mam SLine-owych tarcz, zacisków ale mam dość nietypowy model z wieloma dodatkami SLine-owymi więc może i zaciski są takowe - rozumiem, że sprawdzenie polega na dopatrzeniu takowego napisu na zacisku :oops:
dzięki
Dirty, z tego co wiem a nie wiele wiem :mrgreen: to raczej nie mam SLine-owych tarcz, zacisków ale mam dość nietypowy model z wieloma dodatkami SLine-owymi więc może i zaciski są takowe - rozumiem, że sprawdzenie polega na dopatrzeniu takowego napisu na zacisku :oops:
dzięki
Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej, wiec aby nie oszaleć, nieraz musimy udawać szaleńców
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Tak, Zgadłeś Crn upatrzyłem sobie nowy model felg od A3 o taki jak nizej i dlatego się obawiam czy założę je,
URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aab ... 39fe1.html][/URL]
URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aab ... 39fe1.html][/URL]
Rabel3, ja mam inny wzór też od A3 i śmigam. Myślałem o dystansach ale sobie odpuściłem.
Nie jestem pewien czy fenomenalny nie miał zdjęć A6 na tej właśnie feldze. Sam miałem taką na oku ale koleś nie chciał się dogadać i w końcu kupiłem inne.
Nie jestem pewien czy fenomenalny nie miał zdjęć A6 na tej właśnie feldze. Sam miałem taką na oku ale koleś nie chciał się dogadać i w końcu kupiłem inne.
Było:
Laguna II '01 1,9 dCi
A6 Avant C5 '03 2.5 TDi 180 KM Quattro Tip
A4 B7 '05 2.0 TDi 140 KM Multi
A6 Avant C6 '05 3.0 TDi 224 KM Quattro Tip
Laguna II '01 1,9 dCi
A6 Avant C5 '03 2.5 TDi 180 KM Quattro Tip
A4 B7 '05 2.0 TDi 140 KM Multi
A6 Avant C6 '05 3.0 TDi 224 KM Quattro Tip
-
- Forum Audi A6 / A7
- stifii
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja niedawno zmieniłem swoje 20'' na 16'' w rozmiarze 205/60/16 bądź profil 55 już nie pamietam potem sprawdze to dopiszę. Ale bedę sprzedawał felgi wraz z oponami te 16'' bo jednak na zime zakładam 18''Carlito_79 pisze:Witam jak myślicie moge śmiało zakładać 205/55 16 zimówki?wiem że takich niema w rozpisce audi,pytanie o komfort i mozliwość założenia...
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja jeżdżę na 215/60/16, sprawują się bardzo dobrze, no i nie odbiegają średnicą od fabrycznych czyli 225/50/17, węższe opony na zimę to dobry pomysł, o wysokim profilu nie wspomnę bo wiadomo że komfort na +.Carlito_79 pisze:No zastanawiam sie dlatego, że profil 60 w tym rozmiarze jest strasznie mało popularny ,chyba ze ktos poleca jakis inny rozmiar, który spisze sie dobrze w zimowych warunkach..
Własnymi rencyma:
-elektryczna klapa bagażnika
-kolektory ssące
-hak automatyczny
-reflektory led
-elektryczna klapa bagażnika
-kolektory ssące
-hak automatyczny
-reflektory led
-
- Forum Audi A6 / A7
Wymieniłem na 16 tki z 18 tek .
a) -Popadywać w 3mieście zaczyna , więc zimówki obowiązkowo
b) -Komfort na plus, ale tak strasznie nie odczuwalnie bo mam pneumatykę
c) -Wizualnie - czar znacznie prysł
Teraz tylko muszę ogarnąć
d)- zaświecającego się na Fisie zflaczałego "kapcia" - coś chyba nie tak robię bo czujniki oczywista sprawa w kółkach są . Jest gdzieś tu na forum na ten temat , więc użyję opcji "szukaj" .
a) -Popadywać w 3mieście zaczyna , więc zimówki obowiązkowo
b) -Komfort na plus, ale tak strasznie nie odczuwalnie bo mam pneumatykę
c) -Wizualnie - czar znacznie prysł
Teraz tylko muszę ogarnąć
d)- zaświecającego się na Fisie zflaczałego "kapcia" - coś chyba nie tak robię bo czujniki oczywista sprawa w kółkach są . Jest gdzieś tu na forum na ten temat , więc użyję opcji "szukaj" .
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz A6 Forum
- Moje auto: S6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
A ja wymieniłem parę dni temu 18stki na... 18stki
Wyższy profil bo 245/45/18 , opona jest wyższa o lekko ponad cent, samochód również
Jęździ się b.dobrze a koła wyglądają naprawdę super,
koło jest zauważalnie większe i idealnie wypełnia przestrzeń w nadkolu,
wygląda jak w A8 (zresztą chyba właśnie taki jest tam profil )
Wyższy profil bo 245/45/18 , opona jest wyższa o lekko ponad cent, samochód również
Jęździ się b.dobrze a koła wyglądają naprawdę super,
koło jest zauważalnie większe i idealnie wypełnia przestrzeń w nadkolu,
wygląda jak w A8 (zresztą chyba właśnie taki jest tam profil )