A6 C6 2.4 BDW multi opony Dębica nowe, telepie budą...
A6 C6 2.4 BDW multi opony Dębica nowe, telepie budą...
Witam:)
mam problem, mianowicie zakupiłem do mojej audi a6 c6 nowe opony marki Dębica Presto UHP 2 o rozmiarze 225/50/17 wszystkie 4 nówki opony z tego roku. Do tego również zakupiłem nowe alufelgi oryginalne audi. Linki do aukcji dodaje poniżej:
link do opon
link do alufelg : link alufelgi
i mimo dokładnego wywarzenia kilkukrotnie oraz reklamowania dwóch opon, które jak stwierdził producent były wadliwe nadal są drgania na karoserii przy 140 - 160 km/h. Jest to bardzo wkurzające, gdyż auto tej klasy nie powinno mieć jakichkolwiek drgań przy dużych prędkościach i wiem gdyż to już moja 3 taka audi i żadna nie miała takich problemów. Pytanie ?
Czy jest może jakaś opcja że coś jest nie tak w zawieszeniu ?
Jak założyłem dwa zimowe koła na tył to było lepiej ale nie do końca, jak miałem 4 zimówki to również telepało, ale z czego co sięokazało jak kupiłem te auto w maju tego roku to tylna prawa opona miała wybrzuszenie. Poprzedni właściciel chyba nie za bardzo przejmował siętym faktem i tak jeździł i jest możliwe aby uszkodził łożysko w kole i takie mogą być efekty ( nic nie słychaćw środku buczenia )..
Mam gwarancje na te opony i teraz czy je oddać czy zostawić i szukać problemów gdzie indziej ? jak tak to gdzie ? nowe alufelgi są dobrze spasowane, mam pierścienie centrujące więc jest napewno wszystko ok..
Czy wywalić te opony i kupić jakieś droższe, lepsze ?
Pozdrawiam.
mam problem, mianowicie zakupiłem do mojej audi a6 c6 nowe opony marki Dębica Presto UHP 2 o rozmiarze 225/50/17 wszystkie 4 nówki opony z tego roku. Do tego również zakupiłem nowe alufelgi oryginalne audi. Linki do aukcji dodaje poniżej:
link do opon
link do alufelg : link alufelgi
i mimo dokładnego wywarzenia kilkukrotnie oraz reklamowania dwóch opon, które jak stwierdził producent były wadliwe nadal są drgania na karoserii przy 140 - 160 km/h. Jest to bardzo wkurzające, gdyż auto tej klasy nie powinno mieć jakichkolwiek drgań przy dużych prędkościach i wiem gdyż to już moja 3 taka audi i żadna nie miała takich problemów. Pytanie ?
Czy jest może jakaś opcja że coś jest nie tak w zawieszeniu ?
Jak założyłem dwa zimowe koła na tył to było lepiej ale nie do końca, jak miałem 4 zimówki to również telepało, ale z czego co sięokazało jak kupiłem te auto w maju tego roku to tylna prawa opona miała wybrzuszenie. Poprzedni właściciel chyba nie za bardzo przejmował siętym faktem i tak jeździł i jest możliwe aby uszkodził łożysko w kole i takie mogą być efekty ( nic nie słychaćw środku buczenia )..
Mam gwarancje na te opony i teraz czy je oddać czy zostawić i szukać problemów gdzie indziej ? jak tak to gdzie ? nowe alufelgi są dobrze spasowane, mam pierścienie centrujące więc jest napewno wszystko ok..
Czy wywalić te opony i kupić jakieś droższe, lepsze ?
Pozdrawiam.
- mat695
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Może pora przywitać się z enigmą wibracyjną pod tym wątkiem? 
Przy stałej prędkości w trakcie jazdy prosto pojawiają się i znikają te drgania bez wyraźniej przyczyny?
https://a6klub.pl/drgania-wibracje-na-n ... 4,1245.htm

Przy stałej prędkości w trakcie jazdy prosto pojawiają się i znikają te drgania bez wyraźniej przyczyny?
https://a6klub.pl/drgania-wibracje-na-n ... 4,1245.htm
Opony
Ja mam nowe te same debice w volvo v70 tyle ze 245 45 r18hadzio7 pisze:najprawdopodobniej będę wymieniał jeszcze piastę prawy tył, koszt duży w sumie nie jest a może akurat pomoże
Tak samo telepie budą przy wiekszej predkosci .na innych oponach starych tego nie ma.
Kolega kupil tez takie opony do hondy jemu znowu wyją.
Podjedz do kogos i zaloz inne kola.
Do mnie masz daleko bo dalbym ci moje z a6
Mam 19 cali 255 35 michelin pilot sport 4s
Zero wibracji i auto przyklejone do drogi
Re: Opony
Teraz mam kolejne podejrzenie, koła zmienione i to samo jest... a więc cośz autem.. podejrzewamy teraz tarcze, przy hamowaniu telepie i czuć wibracje, ale muszę sprawdzić je czujnikiem zegarowym jak mocno biją, podejrzewam również prawy tył, cośtam się kiedyś poprzedniemu właścielowi wydarzyło. Dam znać jak wyszły pomiaryharibo.pl pisze:Ja mam nowe te same debice w volvo v70 tyle ze 245 45 r18hadzio7 pisze:najprawdopodobniej będę wymieniał jeszcze piastę prawy tył, koszt duży w sumie nie jest a może akurat pomoże
Tak samo telepie budą przy wiekszej predkosci .na innych oponach starych tego nie ma.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wielebyt ustaw auto
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Re: Opony
Jak telepie przy hamowaniu to nie szukaj problemu w oponach.pewnie krzywe tarczehadzio7 pisze:Teraz mam kolejne podejrzenie, koła zmienione i to samo jest... a więc cośz autem.. podejrzewamy teraz tarcze, przy hamowaniu telepie i czuć wibracje, ale muszę sprawdzić je czujnikiem zegarowym jak mocno biją, podejrzewam również prawy tył, cośtam się kiedyś poprzedniemu właścielowi wydarzyło. Dam znać jak wyszły pomiaryharibo.pl pisze:Ja mam nowe te same debice w volvo v70 tyle ze 245 45 r18hadzio7 pisze:najprawdopodobniej będę wymieniał jeszcze piastę prawy tył, koszt duży w sumie nie jest a może akurat pomoże